Kā pagatavot pašam savu pesto?


Uzskatāms paraugs, lai pagatavotu pašam savu pesto! Pašu gatavots vienmēr ir vērtīgāks, jo tur ielikta īpaša uzmanība un liela mīlestība :)

Izvēlies riekstus un/vai sēklas!

  • Ciedru rieksti
  • Indijas rieksti
  • Brazīlijas rieksti
  • Valrieksti
  • Saulespuķu sēklas
  • Ķirbju sēklas
  • u.c.

 

Pievieno mīļāko eļļu!

  • Olīveļļa
  • Vīnogu kauliņu eļļa
  • Kaņepju eļļa
  • Ķirbju sēklu eļļa
  • Linsēklu eļļa
  • U.c.

 

 

 

Laiks zaļumiem!

  • Baziliks
  • Koriandrs
  • Pētersīļi
  • Nātres un citas nezāles
  • Spināti
  • U.c.

 

 

 


 

Skābumiņam!

  • Citrons
  • Laims
  • Greipfrūts
  • kalamansī vai citi etiķi

 

 

 

 

Izteiksmīgākai garšai!


  • Jūras sāls
  • Melnie pipari
  • Ķiploks
  • Citrona miziņa
  • Saulē kaltēti tomāti
  • Timiāns, rozmarīns, oregano
  • U.c.

 

 

Siera stiprumam!

  • Rauga pārslas
  • Bioloģisks parmezāna siers

 

 

Aptuvenā recepte skan šādi:

  1. 1 krūze riekstu un/vai sēklu, 2 krūzes zaļumu, 2/3 krūzes eļļas, 3-4 ķiploka daiviņas, 3-4 ēd.k. citrona sulas, sāls un citas piedevas pēc garšas.
  2. Visu sablenderē līdz vēlamajai pesto konsistencei, uzglabā ledusskapī stikla burciņā.

 

Iedvesmu vari smelties no manām Nātru un Biešu pesto receptēm! :)

 

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

3 komentāri:

  • Labrīt! :)
    Saki, lūdzu, kur rauga pārslas iegādāties?

  • Stockmann, Zaļā Govs, Biotēka..

  • Dievīgs pesto sanāca.. Mmmm.Paldies par recepti!
    Cik ilgi pesto var uzglabāt ledusskapī?


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB