Pirms kāda neilga laika man bija uznākusi neliela, veselīga apsēstība. Tādas man šad un tad parādās – vienreiz man tā bija ar ciedru riekstiem, kad varēju tos ēst saujām, vēl kādā reizē tas bija ar rūgto šokolādi, kad tāfelīte dienā bija norma.. bet šoreiz – tā bija Kombuča. Jāatzīst, ka tas nebija mans lētākais cravings, jo dienā reizēm izdzēru pat 2 pudelītes dzirkstošā dzēriena! Šī nelielā atkarība mani pavadīja aptuveni mēnesi, un pa šo laiku es nolēmu ieskatīties nedaudz dziļāk – kas tam lācītim vēderā!
Gaļas ēšana vai neēšana, tāpat kā jebkura cita darbība, izvēle vai pārliecība ir katra paša ziņā, ar šo rakstu es necenšos nevienu pārliecināt par gaļas un dzīvnieku produktu ēšanu vai neēšanu, taču savu misiju izjūtot, uzskatu par nepieciešamu padalīties tajā informācijā, kuru esmu ieguvusi 3 gadus studējot Londonā, ejot cauri savai veģetārieša/vegāna/visēdāja pieredzei un klausoties dažādus pieredzes stāstus no pacientiem klīnikā Londonā un pasniedzējiem koledžā.
Vai arī tu esi veikalu stendā banānu tuvumā reiz pamanījis banāniem līdzīga paskata augļus, kas ir cietāki un nedaudz nevīžīgāki? Man Tevi jāiepazīstina ar šo lielisko banānu dzimtas pārstāvi nedaudz tuvāk, varbūt arī Tev tas pavērs jaunus apvāršņus kulinārijā!
Uzskatāms paraugs, lai pagatavotu pašam savu pesto! Pašu gatavots vienmēr ir vērtīgāks, jo tur ielikta īpaša uzmanība un liela mīlestība :)
Vairums cilvēku uzskata riekstus par smagu barību, reizēm rieksti izraisa vēdera pūšanos, smaguma sajūtu. Bet vai tā vajadzētu būt?
Ja Tu tieši tāpat kā es vēl neesi izdomājis, vai kakao tiešām ir tik brīnišķīgs, vai tieši pretēji- kaitīgs Tavam organismam, drošākā alternatīva šokolādei ir atrasta!