Topinambūru un zaļās tējas biezzupa

Pagatavošana: 20 min  /  1 personai  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Topinambūru un zaļās tējas biezzupa
Foto: Ance Šternberga

Ievads

 


Sastāvdaļas

  • 220g topinambūru, nomazgāti
  • 1 neliels puravs, zaļā daļa nogriezta
  • 2 lielas ķiploka daivas
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • 1/2 ēd.k. sakapāta svaiga rozmarīna
  • olīveļļa
  • 1 krūze stipras "Pukka Supreme matcha green" tējas (2 tējas maisiņi)
  • jūras sāls pēc garšas
  • melnie pipari pēc garšas
  • Svaigs fenhelis garnēšanai

Pagatavošana

  1. Uzvāra ūdeni un liek ievilkties zaļajai tējai.
  2. Katliņā ielej olīveļļu un lēnām karsējot pielej mazliet ūdens (lai eļļu netraumētu un tā aizvien būtu veselīga lietošanai).
  3. Sakapā puravu, ķiploku un topinambūrus, pievieno katliņā ar olīveļļu un pasautē pāris minūtes.
  4. Tad pievieno rozmarīnu, citrona sulu, sāli un melnos piparus, apmaisa un pievieno pusi no zaļās tējas.
  5. Uzliek vāciņu un ļauj sautēties uz lēnas uguns apmēram 10-15 minūtes, vai līdz topinambūri gana mīksti, lai Tavs blenderis tos vienmērīgi sablendētu.
  6. Kad dārzeņi gatavi, tos lej blendera krūzē un blendē līdz vienmērīgai biezzupas konsistencei, pievieno vēl sāli, piparus vai citrona sulu, ja nepieciešams.
  7. Lej bļodā, nogarnē ar svaiga fenheļa šķēlēm, melno piparu graudiem un šļakstu olīveļļas!

Piezīmes

Topinambūri ir lielisks inulīna avots- dabīgs polisaharīds, kas baro mūsu zarnu trakta labvēlīgās baktērijas tādā veidā stiprinot imunitāti, stabilizē cukura līmeni asinīs, kā arī padara stiprus kaulus, jo paaugstina kalcija un magnija asimilāciju no apēstajiem produktiem! :)

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB