Ievads
Daudzkārt novērtētā mammas ķirbju zupa, ko atzinuši pat paši ķirbju neēdāji!
Sastāvdaļas
- Viens vesels vidēja izmēra ķirbis
- 6 Sīpoli
- 4 lieli Burkāni
- Dilles
- Ghī sviests
- Garšvielas- sāls, kanēlis, muskatrieksts, koriandrs melnie pipari, čilli pipari
- Ķirbju sēklas
Pagatavošana
- Ķirbi ar visu mizu sagriež 4 gabalos, iztīra sēkliņas.
- Liek ķirbi lielā katlā, ielej nedaudz ūdens, lai ķirbis nepiedegtu, un liek uz uguns sutināties, kamēr tas ir mīksts.
- Tad padzesē(vai arī nedzesē gadījumā, ja blenderis to atļauj) un sablenderē, pēc vēlēšanās atstājot dažus gabaliņus- dažādākai tekstūrai.
- Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež.
- Ghī sviestā apcep sīpolus, pievieno burkānus, cep līdz burkāni pamīksti.
- Kopējā katlā lej ķirbja biezeni, pievieno saceptos sīpolus un burkānus, garšvielas pēc garšas.
- Ja zupa iznāk par biezu, pievieno ūdeni(tas būs vairāk atkarīgs no tā, cik sulīgs būs bijis ķirbis).
- Pašās beigās pierīvē vesela citrona mizu, zaļumus, apmaisa un uzkarsē.
- Uz pannas apgrauzdē ķirbju sēklas, un pievieno, tās pasniedzot.
- Pēc vēlēšanās, pasniedzot zupu var pievienot arī saldo krējumu (tomēr neiesaku to likt klāt visai zupai, lai tā saglabātos ilgāk svaiga)
Piezīmes
Ķirbim noteikti jāatstāj miza, jo tajā ir visvairāk vērtīgo vielu.
Garša ir ļoti atkarīga arī no paša ķirbja, tāpēc iepriekš ieteicams nogaršot ķirbi vienu pašu, pirms likt to visā zupā!
Personu skaits šīm proporcijām ir mānīgs, jo citiem garšo šī zupa tik ļoti, ka gatavi apēst visu katlu ar vienu piegājienu. Citiem atkal patīk taisīt biezāku/šķidrāku, pielejot vairāk vai mazāk ūdens, tāpēc iesaku eksperimentēt ar proporcijām, lai atrastu sev vispiemērotāko variantu! Vienai lielai ģimenei šī zupa noteikti pietiks atliektiem galiem! :)
1 komentārs:
Ļoti garda un sildoša zupa. Zupu papildinājām ar eļļainajām siera bumbām.