Dārzeņu biezzupa

Pagatavošana: 10 min  /  1 personai  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Dārzeņu biezzupa
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Šīs zupas recepte pie manis nāca periodā, kad nebija īsti laika domāt īpašas receptes, taču sautēti dārzeņi vienā dienā jau bija labi apnikuši, tāpēc no galdapakšas palīgā nāca blenderis, un tapa biezzupa!


Sastāvdaļas

Zupai:

  • 1 mazs puravs
  • 3 lapu kāposta lapas
  • 1 neliels burkāns
  • 2 saujas sagriezta galviņkāposta
  • 1 ķiploka daiva
  • Gī sviests sautēšanai
  • buljons pēc vajadzības (vai sāls un pipari + ūdens )
  • 1 ēd.k. rauga pārslu

 

Dārzeņu toppingam:

  • 1 neliels burkāns
  • 1/3 neliela kabača
  • sāls, pirpari pēc garšas
  • Gī sviests cepšanai

Pagatavošana

1. Nelielā katliņā izkausē gī sviestu, pievieno sagrieztus purvaus, nedaudz pasautē, tad pievieno sagrieztus burkānus, kāpostu, lapu kāpostu, apmaisa un pielej buljonu (vai karstu ūdeni ar garšvielām), uzliek vāciņu un atstāj sautēties.

2. Sagatavo dārzeņu toppingu- bļodiņā sarīvē burkānu un kabaci, apmaisa ar sāli un pipariem.

3. Pannā uzkarsē Gī sviestu un pievieno dārzeņu maisījumu, cep līdz burkāni paliek zeltaini.

4. Pa to laiku dārzeņiem vajadzētu būt izsautējušiem- tos lej blenderī, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploka daivu un blenderē līdz biezzupas konsistencei, pievienojot rauga pārslas.

6. Zupu lej bļodiņā, pa vidu ieber dārzeņu toppingu un izbauda gardo dārzeņu maltīti! :)

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB