Ievads
Šīs zupas recepte pie manis nāca periodā, kad nebija īsti laika domāt īpašas receptes, taču sautēti dārzeņi vienā dienā jau bija labi apnikuši, tāpēc no galdapakšas palīgā nāca blenderis, un tapa biezzupa!
Sastāvdaļas
Zupai:
- 1 mazs puravs
- 3 lapu kāposta lapas
- 1 neliels burkāns
- 2 saujas sagriezta galviņkāposta
- 1 ķiploka daiva
- Gī sviests sautēšanai
- buljons pēc vajadzības (vai sāls un pipari + ūdens )
- 1 ēd.k. rauga pārslu
Dārzeņu toppingam:
- 1 neliels burkāns
- 1/3 neliela kabača
- sāls, pirpari pēc garšas
- Gī sviests cepšanai
Pagatavošana
1. Nelielā katliņā izkausē gī sviestu, pievieno sagrieztus purvaus, nedaudz pasautē, tad pievieno sagrieztus burkānus, kāpostu, lapu kāpostu, apmaisa un pielej buljonu (vai karstu ūdeni ar garšvielām), uzliek vāciņu un atstāj sautēties.
2. Sagatavo dārzeņu toppingu- bļodiņā sarīvē burkānu un kabaci, apmaisa ar sāli un pipariem.
3. Pannā uzkarsē Gī sviestu un pievieno dārzeņu maisījumu, cep līdz burkāni paliek zeltaini.
4. Pa to laiku dārzeņiem vajadzētu būt izsautējušiem- tos lej blenderī, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploka daivu un blenderē līdz biezzupas konsistencei, pievienojot rauga pārslas.
6. Zupu lej bļodiņā, pa vidu ieber dārzeņu toppingu un izbauda gardo dārzeņu maltīti! :)
Komentāru nav