Ievads
Viena no tām gardajām biezupiņām!
Sastāvdaļas
- 1 liels burkāns
- 1 maza batāte (saldais kartupelis)
- Auzu piens, pēc nepieciešamās konsistences
- 1 ķiploka daiva
- Gī sviests
- Svaigs rozmarīns un timiāns, pēc garšas (apmēram 1 ēdamkarote kopā)
- Garšvielas- kurkuma, melnie pipari, Himalaju sāls
Pagatavošana
- Burkānu un batāti sagriež gabaliņos un nosautē nelielā ūdens daudzumā.
- Uz pannas izkausē gī sviestu.
- Sīki sakapā ķiploka daivu, rozmarīnu un timiānu.
- Kad sviests izkusis, tam pievieno kurkumu, apcepina garšaugus un ķiploku līdz izdala patīkamu smaržu, tad pievieno dārzeņiem.
- Visu saliek blenderī, pārlej ar auzu pienu un sablendē līdz vēlamajai konsistencei.
- Pievieno sāli, piparus pēc garšas, pieber vēl daļu svaiga rozmarīna- un zupa gatava!
Piezīmes
Pēc izvēles zupu var nogarnēt ar balzāmetiķa mērci, vai ko citu pēc izvēles, pasniedz kopā ar mājās gatavoties čipsiem!
Komentāru nav