Vienkārši - ātri sātīgās uzkodas!


Ievads

Ko ziemas laikā likt svētdienas pusdienu galdā ģimenei vai ciemiņiem, kas apsēsti ar veselīgu uzturu? Ja vēlamies pieturēties pie sezonalitātes, ēst iespējami vietējus un veselīgus labumus, tad gada tumšajā laikā nemaz nav tik liela izvēļu daudzveidība. Šīs uzkodiņas ir ne vien veselīgas, gardas, košas un uzturvielām bagātas, tās ir arī gatavotas no produktiem, kurus varētu saukt par sezonāliem arī ziemā- bietes, kaņepes, avokado (šim varonim sezona nekad nebeidzas!), palija (Oscar’s Fish Īslandes palijas ir saldētas, tāpēc arī to sezonā nekad nebeidzas!).


Sastāvdaļas

 

 

 

 


Pagatavošana

  1. Ūdens peldē atkausē Oscar’s Fish paliju vai lasi.
  2. Ar asu nazi atdala fileju no ādiņas, sagriež strēmelēs un iesāla ar sāli un melniem pipariem.
  3. Uz šķīvja kārto biešu čipsus, uz katra no čipsiem smērējot karotīti guacamoles un kaņepju sviesta (es čipsus sadalu divās daļās, vienai lieku vienu- otrai otru).
  4. Tad liek katrai uzkodai pa virsu iesālīto zivi.
  5. Pārber ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un pasniedz.

Piezīmes

Ja ir pieejami dīgsti (iesaku ABSOLŪTS ĒD), ar tiem var nogarnēt katru uzkodiņu, piešķirot vēl papildus vitamīnu devu!

 

Uzkodas ar guacamoli pēc kādām 10-20 minūtēm paliek nedaudz mīkstas (guacamole samērcē biešu čipsi), taču tas noteikti nepasliktina garšu, iespējams tieši uzlabo!

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB