Selerijas laiviņas ar riekstu sviestu

Selerijas laiviņas ar riekstu sviestu
Foto: Amalija Andersone

Ievads

Recepte no pavārgrāmatas "Topi Vesels ar mājas ēdienu"

 

Šīs vienkāršās seleriju un riekstu sviesta uzkodas pirmo reizi pagatavoju prakses laikā, kad man kā studentam bija jānāk klajā ar interesantām uzkodu receptēm izvēlīgam bērnam. Jutos kā bargākajā eksāmenā, jo šajā gadījumā patiešām nedrīkstēja nošaut greizi, zinot, kas var sagaidīt vecākus, ja izvēlīgam bērnam veselīgā uzkoda nebūs pa garšai. Laimīgā kārtā nesen biju apmeklējusi kulinārijas kursus, kuros uzsvars tika likts uz bērnu ballīšu ēdieniem un to, kā veselīgo iespējams pagatavot baudāmi arī bērnu garšas kārpiņām.


Sastāvdaļas

15 laiviņām:

  • 4-5 selerijas kāti
  • 1 burciņa (170g) mandeļu, Indijas vai lazdu riekstu sviesta
  • sauja viegli grauzdētu riekstu garnēšanai

Pagatavošana

  1. Selerijas kātus nomazgā un sagriež vidēja izmēra gabalos.
  2. No selerijas kātu galiņiem ar nazi izvelk cietās šķiedras – iegriež galiņā un diegiem līdzīgos pavedienus pavelk gar sānu.
  3. Katrā laiviņā pilda pa tējkarotei riekstu sviesta. Vidū iespiež riekstu.

Piezīmes

Selerijas kātus var aizvietot ar mazajām ledus salātu lapiņām vai cigoriņiem, lai gan to rūgtā garša bērniem varētu būt nepatīkama.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB