Olu wrapi

Olu wrapi
Foto: Amalija Andersone

Ievads

Meklējot jaunas receptes, kurās izmantot olas, uzdūros šai gardajai un ātrajai receptei, kas iesākumā prasa nelielu treniņu, bet, kad "piešaujas", iet no rokas! Orģinālrecepti ar video skatīt piezīmēs.

 

1 wraps, no kura iznāk 6-8 gabaliņi


Sastāvdaļas

  • 5 lauku olas
  • sāls, melnie pipari
  • 1 ēd.k. rīsu etiķa
  • 2 nori lapas, sagriestas uz pusēm
  • Extra Virgin olīveļļa cepšanai
  • zaļumi, dārzeņi pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Olas iesit bļodiņā un kārtīgi sakuļ.
  2. Tad olas caur sietiņu izlej citā bļodiņā, izmetot (vai iecepot kaut kur citur) pāri palikušās olu gļotas, kas neiziet caur sietiņu. Šis solis ir īpaši svarīgs, lai izdotos veiksmīgi olu wrapi.
  3. Pievieno sāli, melnos piparus un etiķi, vēlreiz visu sakuļ. Ja vēlas pievienot zaļumus vai citus dārzeņus, tos pievieno šajā brīdī (sīpoli, burkāni, u.c. būtu iepriekš jāsacep!)
  4. Kārtīgi uzkarsē pannu ar nelielu daudzumu eļļas (ja ir pannas eļļošanai paredzētā otiņa, izmanto to!).
  5. Lej pirmo plāno kārtu olu masas uz sakarsušās pannas, kad "pankūka" ir jau 70% izcepusies, pa vidu liek pusi nori lapas, pagaida līdz tā saraujas.
  6. Tad ar lāpstiņas palīdzību, no "pankūkas" malas sāk to ielocīt uz vidu it kā rullētu lavašu.
  7. Tad atstāj sarullēto wrapu pannas malā un lej nākošo kārtu olu maisījuma tā, lai tā saskartos un pieliptu pie wrapa. Tad atkal turpina no jauna- gaida līdz aptuveni 70% izcepies, tad atkal liek nori lapu un veļ wrapu.
  8. Tā dara līdz olu maisījums ir izcepts. Tad liek wrapu uz šķīvja, ļauj atdzesēties un sagriež nelielos gabaliņos tāpat kā lavašu.

Piezīmes

Video pagatavošanai var apskatīt šeit.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB