Baklažānu cepurītes

Pagatavošana: 25 min  /  2 personām  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  2 komentāri
Baklažānu cepurītes
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Lieliska uzkoda aukstajam galdam, taču vēl gardāk būs, ja pasniegsi karstus, tikko pagatavotus!


Sastāvdaļas

Baklažāniem:

  • 1 neliels baklažāns (apmēram 20cm)
  • sāls
  • Gī sviests

Cepurītēm:

  • 2 vidēji burkāni
  • 2 mazi puravi vai 1 lielāks
  • 1 ķiploka daiva
  • garšaugi (es izmantoju kaltētu garšaugu maisījumu- timiāns, majorāns, oregano, pētersīlis, baziliks)
  • sāls pēc garšas
  • Gī sviests cepšanai
  • baziliks garnēšanai

 


Pagatavošana

1.  Baklažānu sagriež vidējās šķēlītēs (ne pārāk plānās, jo tad var būt grūti paņemt šo uzkodu rokās), ar dakšiņu sadur caurumiņus baklažānu ripiņu ārmalās, norīvē ar sāli un noliek malā. (šis solis palīdz baklažāniem kļūt mīkstākiem un izcepties ātrāk!)

2. Pagatavo cepurītes masu- sarīvē burkānus, sīki sagriež puravus, klāt piespiež ķiploka daiviņu, pieber garšaugus, sāli un kārtīgi ar rokām visu samīca kopā.

2. Uz pannas izkausē gī sviestu, liek cepurītes dārzeņu maisījumu cepties. Ik pa laikam apmaisot, gaida kamēr dārzeņi izsautējušies un puravi kļuvuši nedaudz zeltaini.

3. Kad dārzeņi gatavi, tos pārber bļodā un ņem vēl vienu karoti gī sviesta, kausē un liek baklažānus uz pannas.

4. Cepurītes maisījumu var arī sablendēt, taču var dārzeņus atstāt arī veselus, vai sablenderēt tikai pusi maisījuma.

5. Baklažānus cepot, nedaudz piespiež pie pannas, lai no tiem izdalās sula. Apcep no abām pusēm un liek uz servējamā šķīvja.

6. Cepurītes masu liek pa karotei uz katra baklažāna, nogarnē ar bazilika lapiņām un pasniedz!

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

2 komentāri:

  • Izdevās fantastiski garšīgi, paldies par recepti!

  • Liels prieks dzirdēt! :))


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB