Ievads
Lieliska uzkoda aukstajam galdam, taču vēl gardāk būs, ja pasniegsi karstus, tikko pagatavotus!
Sastāvdaļas
Baklažāniem:
- 1 neliels baklažāns (apmēram 20cm)
- sāls
- Gī sviests
Cepurītēm:
- 2 vidēji burkāni
- 2 mazi puravi vai 1 lielāks
- 1 ķiploka daiva
- garšaugi (es izmantoju kaltētu garšaugu maisījumu- timiāns, majorāns, oregano, pētersīlis, baziliks)
- sāls pēc garšas
- Gī sviests cepšanai
- baziliks garnēšanai
Pagatavošana
1. Baklažānu sagriež vidējās šķēlītēs (ne pārāk plānās, jo tad var būt grūti paņemt šo uzkodu rokās), ar dakšiņu sadur caurumiņus baklažānu ripiņu ārmalās, norīvē ar sāli un noliek malā. (šis solis palīdz baklažāniem kļūt mīkstākiem un izcepties ātrāk!)
2. Pagatavo cepurītes masu- sarīvē burkānus, sīki sagriež puravus, klāt piespiež ķiploka daiviņu, pieber garšaugus, sāli un kārtīgi ar rokām visu samīca kopā.
2. Uz pannas izkausē gī sviestu, liek cepurītes dārzeņu maisījumu cepties. Ik pa laikam apmaisot, gaida kamēr dārzeņi izsautējušies un puravi kļuvuši nedaudz zeltaini.
3. Kad dārzeņi gatavi, tos pārber bļodā un ņem vēl vienu karoti gī sviesta, kausē un liek baklažānus uz pannas.
4. Cepurītes maisījumu var arī sablendēt, taču var dārzeņus atstāt arī veselus, vai sablenderēt tikai pusi maisījuma.
5. Baklažānus cepot, nedaudz piespiež pie pannas, lai no tiem izdalās sula. Apcep no abām pusēm un liek uz servējamā šķīvja.
6. Cepurītes masu liek pa karotei uz katra baklažāna, nogarnē ar bazilika lapiņām un pasniedz!
2 komentāri:
Izdevās fantastiski garšīgi, paldies par recepti!
Liels prieks dzirdēt! :))