Melleņu-riekstu šeiks

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Melleņu-riekstu šeiks
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Sastāvdaļu daudzums ir norādīts ļoti aptuvens, šeit iespējams variēt ar proporcijām, lai atrastu tieši sev vēlamo garšu!


Sastāvdaļas

  • 5 ēd.k. melleņu (var izmantot saldētas)
  • 1/2 glāze Indijas riekstu (iepriekš izmērcēti aptuveni 3h)
  • tīrs avota ūdens (pēc nepieciešamības)
  • 4 mīkstas dateles
  • apelsīna, citrona vai laima sula pēc garšas

Pagatavošana

  1. Riekstus sakuļ blenderī ar svaigu ūdeni līdz izveidojas viendabīga masa, tik bieza vai šķidra, cik pašam patīk!
  2. Pēc tam pievieno mellenes un dateles. Visu kopā sakuļ līdz kokteilis ir skaisti iekrāsojies melleņ-lillā krāsā! 
  3. Ja nepieciešams, pievieno citrusu sulu, lai atsvaidzinātu garšu!

Piezīmes

Ziemas laikā var izmantot visas citas saldētās ogas, bet vasarā, pievienojot sauju zemenes, iegūsiet fantastiski svaigu vasaras ogu buķeti!

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB