Ievads
Nekā lieka šajā receptē, tīrs, veselīgs un vienkārši pagatavojams ēdiens.
Sastāvdaļas
Nūdelēm:
- 1 neliels kabacis/cukīnī vai daļa no lielā kabača
- Citrons
- ½ ēd.k. olīveļļas (pēc izvēles)
- Šķipsna sāls un melnie pipari
- 3 Svaigas/žāvētas vīģes vai ķirštomāti
Omega-3 drupačas:
- Sauja valriekstu, nedaudz apgrauzdēti
- 1 ēd.k. kaņepju aizdara
- 2 ēd.k. rauga pārslu
- Kārtīga šķipsna Himalaju rozā sāls
- 1 ķiploka daiva
Pagatavošana
- Kabaci izrīvē caur spirāļrīvi vai izmanto sev ērtāko nūdeļu veidotāju.
- Nūdelēm uzspiež nedaudz citrona sulas, pārkaisa ar šķipsnu sāls un pipariem un pēc izvēles pievieno olīveļļu.
- Pagatavo drupačas- visas sastāvdaļas sablenderē vai virtuves kombainā samaļ līdz drupaču konsistencei.
- Drupačas pārber pāri gatavajām nūdelēm, pievieno sagrieztas vīģes vai tomātus un izbauda!
Piezīmes
Tā kā svaigas vīģes labā kvalitātē Latvijā atrast ir grūti, šajā receptē var izmantot arī iepriekš izmērcētas, žāvētas vīģes, taču tik pat labi iederēsies arī pašmāju ķirštomāti!
Komentāru nav