Ievads
Kad vakariņas gribas, bet negribas pārēsties!
Sastāvdaļas
- ½ saldā kartupeļa
- 1 liels pastinaks
- Olīveļļa
- Pāris šķipsnas Z/s Ragāres “dedzinošās” sāls (vai arī jūras sāls un čilli pārslas)
- Svaigi malti melnie pipari
Salātiem:
- 2 saujas svaigu salātu
- VomFass trifeļu eļļa
- VomFass Mango Star balzāmetiķis
Tahini mērcei:
- 1,5 ēd.k. tahini pastas
- 3 ēd.k. apelsīnu sulas
- 3 ēd.k. ūdens
- ½-1 ēd.k. bioloģiskās sojas mērces, pievienot pakāpeniski pēc vēlamā sāļuma
- ½ tējk. garšviela “Asumiņš” vai citi kaltēti garšaugi pēc izvēles
Pagatavošana
- Iesilda krāsni uz 180°C.
- Pastinaku un saldo kartupeli sagriež vienādos kubiciņos, ber uz pannas, kura izklāta ar cepamo papīru.
- Pāršļaksta ar olīveļļu, pārber ar “dedzinošo” vai citām garšvielām pēc izvēles un liek cepties uz apmēram 20 minūtēm vai līdz dārzeņi mīksti un gatavi.
- Pagatavo tahini mērci - visas sastāvdaļas kārtīgi sakuļ bļodiņā līdz vienmērīgai konsistencei.
- Uz šķīvja kārto salātus, pāršļaksta ar trifeļu eļļu un mango star etiķi.
- Kad dārzeņi gatavi, tos ber salātiem viducī, bagātīgi pārlej ar tahini mērci un nogarnē ar dīgstiem.
Piezīmes
Garšu nianses šajā receptē ir īpaši svarīgas – mango star balzāmetiķis piešķir svaigumu un vajadzīgo saldumu!
Šajā receptē lieliski klāt iederēsies arī avokado majonēze.
Ja nepieciešams pievienot olbaltumvielas, lai maltīte būtu mazliet sātīgāka, iesaku pievienot teriyaki mandeles, grauzdētas ķirbju sēklas vai pagatavotus turku zirņus.
Komentāru nav