Svaigēdāju musli spēkam un enerģijai

Pagatavošana: 10 min  /  2 personām  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  5 komentāri
Svaigēdāju musli spēkam un enerģijai
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Recepte radās brīdī, kad veikalā iegādātā mušļa paciņa tika iztukšota pēc vienas ēdienreizes, jo garšoja.. vilšanās paciņas satura daudzumā vai lielā kāre pēc gardajām brokastīm ļāva nākošajā reizē izpausties radošāk un saprast, ka šādi ir gan lētāk, gan garšīgāk! :)


Sastāvdaļas

  • 1 Glāze negrauzdēti/zaļie griķi
  • 3 ēd.k. ar kaudzīti BIO Godži ogas
  • 4 ēd.k.  BIO ķirbju sēklu
  • 3 ēd.k.  BIO saulespuķu sēklu
  • 1 ēd.k. sezamu sēklu
  • Sauja žāvētu ābolu
  • Medus (1-2 ēd.k.)
  • Magoņu sēklas (pēc izvēles)
  • Sauja rozīņu (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Ieber bļodā griķus, godži ogas, magoņu sēklas un žāvētus ābolus- apmaisa.
  2. Uz pannas viegli apgrauzdē ķirbju, saulespuķu sēklas un sezama sēklas, pievieno maisījumam.
  3. Tad liek klāt medu(apmēram ēdamkaroti uz veselu bļodu)un visu kārtīgi samaisa.
  4. Maisījums ir gatavs, kad medus ir noklājis visas sastāvdaļas. Pasniedz kopā ar kurkumas kefīru/dabīgo jogurtu, mandeļu pienu, vai kā citādi pēc sirds patikas!

Piezīmes

Medu ir vieglāk izkausēt maisot to kopā ar tikko apgrauzdētām, siltām sēkliņām, tomēr jāuzmanās, lai tās nav tikko karstas noņemtas no pannas, jo, kā zināms, medu nav ieteicams karsēt virs  40 grādu temperatūras, jo tas zaudē savas ārstnieciskās īpašības.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

5 komentāri:

  • Tāds pastulbs jautājums - kas ir kurkumas kefīrs? Vai visparastākais kefīrs ar kurkumas piedevu, vai kaut kur speciāli var nopirkt?

  • Neviens jautājums nav stulbs! :)
    Paldies par komentāru, iespējams, tas var palīdzēt arī citiem, neesmu izteikusies pietiekoši skaidri- kurkumas kefīrs ir vienkārši kefīrs, kuram pievienota kurkumas garšviela! :)

  • Paldies, tagad zināšu. Pret kurkumu man nav nekādu iebildumu, tāpēc būs jāpamēģina.

  • Saki, vai griķus iepriekš nav jāizmērcē?

  • Var izmērcēt un tad žāvēt krāsnī vairākas stundas līdz tie izkaltuši kraukšķīgi, taču šo soli var arī izlaist. Ja rodas smaguma sajūta pēc šāda mušļa, tad gan ieteiktu pamēģināt griķus iepriekš nomērcēt! :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB