Sastāvdaļas
Kurkumas kefīrs:
- 1,5 glāzes kefīra/rūgušpiena
- 1/2 tējk. kurkumas pastas
- Melnie pipari, svaigi malti
- medus, ja nepieciešams saldināt
Musli pagatavo pēc šīs receptes.
Pagatavošana
1. Kurkumas pastu kārtīgi iemaisa raudzētajā pienā, pievieno medu, ja nepieciešams, lej bļodiņā.
2. Pievieno musli un izbauda brokastis!
Piezīmes
Vislabāk ir izmantot lauku piena produktus (kazas, ideālā variantā), nepasterizētā veidā, tos mājās iepriekš saraudzējot. Raudzēts dabīgs lauku piens (ne tik daudz kefīrs, kas ir pasterizēts piens ar pievienotām baktērijām) ir ļoti vērtīgs probiotisko baktēriju avots. Šīs labās baktērijas atbild ne tikai par imunitāti, bet veicina enerģiju un pilda citas nozīmīgas funkcijas cilvēka organismā. Par to vairāk lasi šajā rakstā.
Komentāru nav