Proteīna bumbas ar melnās šokolādes gabaliņiem

Pagatavošana: 10 min  /  2 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  0 komentāri
Proteīna bumbas ar melnās šokolādes gabaliņiem
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Mandeļu rieksti ir vēl viens produkts, ko ikvienam sportistam jāapsver iekļaut savā uzturā. Tās ir bagāts arginīna avots, aminoskābe, kas stimulē dabīgā augšanas hormona (Somatropā hormona) izdalīšanos organismā. Augšanas hormons padara stiprus kaulus, atjauno muskuļus, stimulē imūnsistēmu un palielina proteīnu sintēzi organismā. Ieteicams būtu lietot apmēram 1/2 tasīti līdz pat 1 tasītei mandeļu dienā vai 2-6 ēdamkarotes mandeļu sviesta, ja tas ir muskuļu audzēšanas nolūkos.


Sastāvdaļas

 

  • 40g  BIO zirņu proteīna (vai cita proteīna pēc izvēles)
  • 170g mandeļu sviesta (1 Meridian mandeļsviesta burciņa)
  • 2-3 ēd.k. medus, pielāgot pēc vēlamā salduma
  • 40ml ūdens, vai riekstu piena
  • 30g sakapātas melnās šokolādes, vai drupinātās kakao pupiņas
  • 2-3 tējk. kokosriekstu eļļas, pēc izvēles
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Bļodā samaisa proteīnu, šokolādi un pievieno šķipsnu sāls.
  2. Atsevišķā bļodā samaisa mandeļu sviestu kopā ar saldinātāju, pienu un eļļu.
  3. Tad mandeļu sviesta masai pieber klāt sauso maisījumu, un kārtīgi apmaisa līdz veidojas bieza mīklas veida masa.
  4. Veļ neliela izmēra bumbiņas un uzglabā tās slēgtā traukā ledusskapī.

Piezīmes

No receptes var pagatavot apmēram 24 proteīna uzkodas.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB