Enerģijas batoniņi

Pagatavošana: 20 min  /  4 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  2 komentāri

Ievads

Ar šiem batoniņiem sākās mans ceļš uz ideju par savu mājaslapu! Šis bija mans pirmais veselīgo batoniņu meistardarbs, kurš tapa iedvesmu smeļoties dažādos veselības blogos ārzemju mēlēs. Lai labi garšo! :)


Sastāvdaļas

  • 1 glāze valriekstu
  • 1/3 glāze čia sēklu
  • 1/3 glāze maltas linsēklas
  • 1/3 glāze lobītas kaņepju sēklas
  • ¼ glāzes kokosriekstu skaidiņu
  • ¾ glāzes ķirbju sēklu
  • ½ glāze rozīņu
  • 1 glāze dateļu
  • 1-2 ēdamkarotes kausētas kokosriekstu eļļas (pēc vajadzības)

Glazūrai:

 


Pagatavošana

  1. Blenderī  saber visas sausās sastāvdaļas, pa virsu liekot dateles un rozīnes, pataupot bišķīti no katras sastāvdaļas, ko pievienot beigās.
  2. Sablenderē visu līdz masa sāk lipt kopā, ja tā ir par sausu pievieno vēl dateles vai kokosriekstu eļļu.
  3. Atlikušās sastāvdaļas ar rokām iemīca masā (tās var iepriekš sadrupināt mazākos gabalos, ja ir vēlēšanās).
  4. Pēc vajadzības pielej kokosriekstu eļļu, ja šķiet par sausu, vai nelīp kopā.
  5. Izspiež formītē vai uz cepamā papīra un liek ledusskapī  atdzesēties apmēram stundu.
  6. Ņem ārā, griež gabaliņos un pasniedz, vai arī satin līdzi cepampapīrā un izbauda pēc kārtīga treniņa! :)

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

2 komentāri:

  • man jautājums...cik ilgi šādi batonini uzglabājas un ka vislabak uzglabāt?

  • Ledusskapī, slēgtā traukā glabājas vismaz nedēļu, nezinu vai ilgāk, jo tie vienmēr tiek apēsti! :) Var uzgalbāt arī saldētavā, tur noteikti glabāsies vismaz mēnesi! :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB