Banānu kēksiņi

Pagatavošana: 50 min  /  Bez glutēna  /  2 komentāri
Banānu kēksiņi
Foto: Amālija Andersone

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 2 ļoti gatavi banāni (nu tādi, ka pilnīgi brūni!)
  • 1 ēd.k. kļavu sīrupa, pēc izvēles un vēlamā salduma
  • 3/4 tasītes bezglutēna  auzu pārslu
  • 2 ēd.k. čia sēklu, maltas
  • 1/2 tējk. sodas
  • 1/2 tējk. malta kanēļa
  • 1/4 tasītes mandeļu sviesta vai cita, pēc izvēles 
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta, pēc izvēles
  • kokosriekstu eļļa vai gī sviests formīšu ieeļļošanai
  • drupinātas kakao pupiņas, melnā šokolāde, rieksti vai sēklas pēc izvēles

Pagatavošana

 

  1. Uzsilda krāsni uz 180° grādiem.
  2. Visas sastāvdaļas sablendē vienmērīgā masā.
  3. Ieeļļo cepamo formu un lej mafinu mīklu formītēs, aizpildot formītes līdz pusei. Vai arī lej uz cepamās pannas, izklātas ar cepampapīru, lai pēc tam sagrieztu kēksa gabaliņos.
  4. Cep apmēram 30-40 minūtes, vai līdz mīkla vairs nelīp pie koka irbulīša, pārbaudot kēksiņa gatavību!

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

2 komentāri:

  • Sveiki, ar ko varētu aizstāt olas ja vēlas vegānisko versiju? Paldies! :)

  • Var mēģināt čia sēklu vai linsēklu olu, ko gatavo no 1 ēd.k. maltu sēklu aplietām ar 3-4 ēd.k. karsta ūdens. Pati taisījusi neesmu, tāpēc nezināšu teikt, vai izdodas!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB