Sastāvdaļas
- 2 olas
- 2 ļoti gatavi banāni (nu tādi, ka pilnīgi brūni!)
- 1 ēd.k. kļavu sīrupa, pēc izvēles un vēlamā salduma
- 3/4 tasītes bezglutēna auzu pārslu
- 2 ēd.k. čia sēklu, maltas
- 1/2 tējk. sodas
- 1/2 tējk. malta kanēļa
- 1/4 tasītes mandeļu sviesta vai cita, pēc izvēles
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta, pēc izvēles
- kokosriekstu eļļa vai gī sviests formīšu ieeļļošanai
- drupinātas kakao pupiņas, melnā šokolāde, rieksti vai sēklas pēc izvēles
Pagatavošana
- Uzsilda krāsni uz 180° grādiem.
- Visas sastāvdaļas sablendē vienmērīgā masā.
- Ieeļļo cepamo formu un lej mafinu mīklu formītēs, aizpildot formītes līdz pusei. Vai arī lej uz cepamās pannas, izklātas ar cepampapīru, lai pēc tam sagrieztu kēksa gabaliņos.
- Cep apmēram 30-40 minūtes, vai līdz mīkla vairs nelīp pie koka irbulīša, pārbaudot kēksiņa gatavību!
2 komentāri:
Sveiki, ar ko varētu aizstāt olas ja vēlas vegānisko versiju? Paldies! :)
Var mēģināt čia sēklu vai linsēklu olu, ko gatavo no 1 ēd.k. maltu sēklu aplietām ar 3-4 ēd.k. karsta ūdens. Pati taisījusi neesmu, tāpēc nezināšu teikt, vai izdodas!