Saldais kartupelis ar guacamoli pildījumu

4 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  0 komentāri
Saldais kartupelis ar guacamoli pildījumu
Foto: Amālija Andersone

Sastāvdaļas

Kartupeļu laivām:

  • 4 vidēja izmēra saldie kartupeļi (batātes)
  • 1 tējk. kajēnas piparu
  • sāls
  • 1-2 ēd.k. kokosriekstu eļļas, pēc izvēles
  • čilli pārslas garnēšanai

Guacamoli:

  • 2 nelieli avokado
  • 3 ēd.k. sakapāta sarkanā sīpola
  • 1 ķiploka daiva
  • 2-3 ēd.k. citrona sulas
  • 1 ēd.k. lociņu
  • Neliela sauja pētersīļu
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas
  • Ūdens, pēc nepieciešamības

Pagatavošana

  1. Iesilda krāsni uz 200°C.
  2. Sagatavo batātes- ar dakšu sadur tajās caurumiņus apmēram 4 dūrienus katrā sānā.
  3. Liek uz cepamā papīra un krāsnī iekšā uz 1 stundu, vai līdz batātes kļuvušas mīkstas un pa caurumiņiem izlijusi sula. Cepšanas laiks var atšķirties atkarībā no izvēlētās batātes lieluma.
  4. Tikmēr pagatavo guacamoli- visas sastāvdaļas sablendē līdz vienmērīgai masai, pēc vēlēšanās atstājot lociņus vai sīpolus tekstūrai.
  5. Tad ņem batātes ārā, taisnā līnijā uzmanīgi griež vaļā mizu.
  6. Ar dakšu izskrāpē mīkstumu (kādu daļu gar malām var atstāt, lai vieglāk iepildīt masu atpakaļ), liek bļodiņā un apmaisa ar kajēnas pipariem, sāli un kokosriekstu eļļu.
  7. Tad liek masu atpakaļ, pa virsu kārto guacamoli, nogarnē ar čilli piparu pārslām un pasniedz vēl siltu!

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB