Sastāvdaļas
Kartupeļu laivām:
- 4 vidēja izmēra saldie kartupeļi (batātes)
- 1 tējk. kajēnas piparu
- sāls
- 1-2 ēd.k. kokosriekstu eļļas, pēc izvēles
- čilli pārslas garnēšanai
Guacamoli:
- 2 nelieli avokado
- 3 ēd.k. sakapāta sarkanā sīpola
- 1 ķiploka daiva
- 2-3 ēd.k. citrona sulas
- 1 ēd.k. lociņu
- Neliela sauja pētersīļu
- Sāls, melnie pipari pēc garšas
- Ūdens, pēc nepieciešamības
Pagatavošana
- Iesilda krāsni uz 200°C.
- Sagatavo batātes- ar dakšu sadur tajās caurumiņus apmēram 4 dūrienus katrā sānā.
- Liek uz cepamā papīra un krāsnī iekšā uz 1 stundu, vai līdz batātes kļuvušas mīkstas un pa caurumiņiem izlijusi sula. Cepšanas laiks var atšķirties atkarībā no izvēlētās batātes lieluma.
- Tikmēr pagatavo guacamoli- visas sastāvdaļas sablendē līdz vienmērīgai masai, pēc vēlēšanās atstājot lociņus vai sīpolus tekstūrai.
- Tad ņem batātes ārā, taisnā līnijā uzmanīgi griež vaļā mizu.
- Ar dakšu izskrāpē mīkstumu (kādu daļu gar malām var atstāt, lai vieglāk iepildīt masu atpakaļ), liek bļodiņā un apmaisa ar kajēnas pipariem, sāli un kokosriekstu eļļu.
- Tad liek masu atpakaļ, pa virsu kārto guacamoli, nogarnē ar čilli piparu pārslām un pasniedz vēl siltu!
Komentāru nav