Ievads
Pankūkas, kas labi garšo, ir bagātas ar antioksidantiem, minerālvielām, labajām taukskābēm un veselību veicinošām garšvielām!
Sastāvdaļas
- 1 glāze smalko griķu miltu
- 1 glāze saulespuķu sēklu piena vai ūdens, pievienot vairāk pēc vajadzības
- 1 ēd.k. olīveļļas
- 1 ēd.k. citrona sulas
- ¼ tējk. čilli piparu
- 1 tējk. malta koriandra
- 1 tējk. kurkumas
- 1 tējk. asafoteīdas (dzeltenas krāsas garšviela)
- 1 tējk. sinepju sēklas
- Sāls, melnie pipari pēc garšas
- ½ tomāta sagriezta sīkos gabaliņos
- 1-2 saujas svaigi sakapātu pētersīļu, vai citu zaļumu pēc izvēles
- Sauja ķirbju sēklu
- Gī sviests/ kokosriekstu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Griķu miltus caur sietiņu izsijā, pievieno visas garšvielas un kārtīgi samaisa.
- Pakāpeniski maisot, lej klāt pienu vai ūdeni, izmaisa, lai masā nebūtu kunkuļi.
- Pievieno olīveļļu.
- Pievieno tomātus, pētersīļus un ķirbju sēklas, un ļauj mīklai uzbriest apmēram 10-15min, ja nepieciešams, pievieno vēl pienu vai ūdeni.
- Uzkarsē Gī sviestu, vai kokosriekstu eļļu uz pannas, un sāk cept pankūciņas!
- Nogarnē ar redīsu lapiņām, zaļumiem un tomātiem!
Komentāru nav