Ievads
Vai tiešām lazanja var būt veselīga un sātīga? Šķiet, ka ar šo recepti atbilde ir skaidra! :)
Sastāvdaļas
- 1 neliels kabacis
- 3 vidēji tomāti (vai vairāki ķirštomātiņi)
- Jūras sāls
- Biešu pesto, Nātru pesto vai cits pesto pēc izvēles (Kā pagatavot savu?)
Pagatavošana
- Kabaci sarīvē smalkās strēmelēs (daudzums atkarīgs no lazanjas biezuma un daudzuma), lai izveidotu lazanjas „makaronu” kārtiņas.
- Šīs strēmeles ierīvē ar sāli, un atstāj izklātas uz cepamā papīra vai virtuves dvieļa apmēram 3-4 stundas (Mazāk, ja strēmeles plānas, ilgāk, ja tās padevušās biezākas). Šis solis ir būtisks, lai padarītu lazanjas kārtas mīkstākas un „neuzkrītošākas”, kā arī, lai tās nesulotos.
- Pagatavo savu pesto vai izvēlas kādu no manis piedāvātajām receptēm- Nātru pesto vai Biešu pesto.
- Gatavo lazanju- apkakšējā kārtiņā liek divas kabača šķēles, lai to vieglāk būtu pārvietot uz pasniedzamā šķīvja. Tad kārto viena veida pesto, pārliek pāri kabača strēmeli, tad liek šķēlēs sagrieztus tomātus un atkal kabača strēmeli.. un tā līdz sasniegts vēlamais lazanjas biezums!
- Pasniedz nogarnētu ar šķēli tomātu un bazilika lapiņu!
Komentāru nav