Sastāvdaļas
Rīsiem:
- 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas extra Virgin
- 1 - 2 tējk. melnsēklītes sēklu
- 1,5 tasītes basmati rīsu, noskaloti
- 3 tasītes ūdens
Karijam:
- 2 tasītes novārītu turku zirņu
- 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas extra Virgin
- 1 liels sarkanais sīpols
- 3 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- 1 - 2 tējk. svaigi rīvētas ingvera saknes
- 2 vidēji/lieli burkāni
- 4 - 5 brokoļu ziedkopas
- sauja sniega zirņu pākšu, zaļo pupiņu vai sviesta pupiņu
- 1 ēd.k. ar kaudzi Cosmoveda Goa pastas (vairāk pēc garšas un izvēles)
- 2 Isola bio kokosriekstu krēmi
- 300 - 400ml ūdens (atkarībā no vēlamā mērces daudzuma)
Pagatavošana
- Pagatavo rīsus - vok pannā izkausē eļļu, pieber melnsēklītes sēklas, rīsus un maisot viegli apcep. Pievieno ūdeni un ar vāku virsū uz mērenas liesmas sutina, līdz rīsi gatavi (apmēram 15 minūtes).
- Tikmēr pagatavo kariju - vok pannā izkausē eļļu, pievieno ķiploku, ingveru un sīpolus, maisot pāris minūtes apcep, tad pievieno burkānus, brokoļus un pākšu pupiņas.
- Nepārtraukti maisot, cep vēl kādas 3-5 minūtes, tad pievieno kokosriekstu krēmu un ūdeni, Goa pastu un kārtīgi visu izmaisa.
- Liek virsū vāku un uz vidējas liesmas sutina apmēram 10minūtes vai reducē kariju līdz sev vēlamai šķidruma pakāpei. Pagaršo, iespējams nepieciešams pievienot vēl goa pastas.
- Pasniedz kopā ar melnsēklītes rīsiem.
Komentāru nav