Kokosriekstu karijs ar melnsēklītes rīsiem

3 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Kokosriekstu karijs ar melnsēklītes rīsiem
Foto: Ance Šternberga

Sastāvdaļas

Rīsiem:

Karijam:

  • 2 tasītes novārītu turku zirņu
  • 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas extra Virgin
  • 1 liels sarkanais sīpols
  • 3 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 1 - 2 tējk. svaigi rīvētas ingvera saknes
  • 2 vidēji/lieli burkāni
  • 4 - 5 brokoļu ziedkopas
  • sauja sniega zirņu pākšu, zaļo pupiņu vai sviesta pupiņu
  • 1 ēd.k. ar kaudzi Cosmoveda Goa pastas (vairāk pēc garšas un izvēles)
  • 2 Isola bio kokosriekstu krēmi
  • 300 - 400ml ūdens (atkarībā no vēlamā mērces daudzuma)

Pagatavošana

  1. Pagatavo rīsus - vok pannā izkausē eļļu, pieber melnsēklītes sēklas, rīsus un maisot viegli apcep. Pievieno ūdeni un ar vāku virsū uz mērenas liesmas sutina, līdz rīsi gatavi (apmēram 15 minūtes).
  2. Tikmēr pagatavo kariju - vok pannā izkausē eļļu, pievieno ķiploku, ingveru un sīpolus, maisot pāris minūtes apcep, tad pievieno burkānus, brokoļus un pākšu pupiņas.
  3. Nepārtraukti maisot, cep vēl kādas 3-5 minūtes, tad pievieno kokosriekstu krēmu un ūdeni, Goa pastu un kārtīgi visu izmaisa.
  4. Liek virsū vāku un uz vidējas liesmas sutina apmēram 10minūtes vai reducē kariju līdz sev vēlamai šķidruma pakāpei. Pagaršo, iespējams nepieciešams pievienot vēl goa pastas.
  5. Pasniedz kopā ar melnsēklītes rīsiem.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB