Ievads
Kad gribas visvienkāršāko maltītes versiju ar dārzeņiem!
Sastāvdaļas
Dārzeņiem:
- Dārzeņi pēc izvēles (es izmantoju-brokoli, burkānu, sarkano sīpolu, fenheli, kabaci)
- Ķirbju un saulespuķu sēklas
- Balzamiko mērce
Pesto mērcei:
- Olīveļļa
- Bazilika lapas
- Rieksti (vislābāk izvēlēties pīniju jeb ciedru riekstus, tomēr arī citi derēs, es izmantoju uz nakti iemērktus brazīlijas riekstus)
- Himalaju rozā sāls
- kaltēti tomāti (pēc izvēles)
- Sarīvēts kazas siers (pēc izvēles)
Pagatavošana
- Dārzeņus noblanšē (iemet vārošā ūdenī uz 2-3min, atkarībā no dārzeņa cietības, bet kamēr vēl visi smuki krāsaini un kraukšķīgi).
- Nograuzdē sēkliņas.
- Iepriekš sagatavo pesto mērci- visas sastāvdaļas ar stampiņu samīca līdz masa ir bieza un samērā viendabīga,var izmantot arī blenderi.
- Dārzeņus, sēkliņas un pesto mērci samaisa kopā un pasniedz ar balzamiko mērci pārlietu pār šķīvi.
Komentāru nav