Bulgurs ar dārzeņiem

Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri

Ievads

Kārtējā recepte no mammas pūra - ātri, garšīgi un ne-dārgi! :) Uzmanību! Satur glutēnu!


Sastāvdaļas

  • 2-3 Burkāni
  • 2 vidēji sīpoli
  • ķirštomāti 2-3
  • 1/2 glāze kabača(pēc izvēles)
  • daudz zaļumi- pētersīļi, dilles
  • žāvētas dzērvenes
  • 1 glāze tumšā lielgraudu Bulgura
  • Gī sviests
  • Garšviela "Garam masala"
  • Himalaju rozā sāls

 


Pagatavošana

1. Bulguru noskalo, traukā aplej ar ūdeni, lai tas būtu nosegts ar ūdeni apmēram 1cm, mērcē, kamēr bulgura graudi uzbrieduši un mīksti, tas var aizņemt kādas 2h.

2. Sīki sagriež sīpolus un kabaci(ja to izmanto), sarīvē burkānu uz lielās rīves.

3. Uz pannas uzkarsē Gī sviestu, pievieno Garam masalu.

4. Kad Gī sviests uzkarsis, pievieno sīpolus un cep līdz tie zeltaini brūni.

5. Sīpoliem pievieno burkānus(kabaci, ja tas tiek izmantots) un mazos ķirštomātiņus(tos saspaida, lai izdalās sula).

6. Ik pa laikam maisot, dārzeņus cep līdz tie pārklājušies ar garšvielām un palikuši mīksti.

7. Virsū liek uzbriedušo bulguru(nemaisa!) un apmēram glāzi ūdens, liek vāku virsū un sutina.

8. Tikmēr sagriež zaļumus- es izmantoju vismaz divas glāzes pētersīļu un sauju diļļu.

9. Kad no bulgura var redzēt izveidojušos tādus kā tunelīšus/ kanāliņus, pa kuriem uz augšu nāk dārzeņi un garšvielas, un iztvaiko ūdens, ir laiks apmaisīt, pievienot dzērvenes, sāli un zaļumus, vēlreiz visu apmaisīt un pasautēt vēl kādas 5min.

10. Bulgurs gatavs! Labu apetīti!


Piezīmes

Ļoti svarīgi šajā receptē ir pievienot šos zaļumus un žāvētās dzērvenes, tikai tad garša būs pilnīga!

 

Ūdens daudzums, ko pievieno dārzeņiem kopā ar bulguru var atšķirties no tā, cik daudz uzbriedis bulgurs ir- ja pilnībā, tad ūdeni vajag tikai tik, lai dārzeņi izsautētos, ja arī bulguram vēl jāuzbriest, tad ūdeni vajadzēs nedaudz vairāk. Katrā gadījumā, pirms apmaisīt bulguru ar dārzeņiem, es ieteiktu uzmest aci, vai ūdens gadījumā nav par daudz un to nevajag nedaudz paliet nost(man tā gadās diezgan konstanti! :) ).

 

Šo visu gatavošanu daudz vieglāk un ātrāk var pagatavot izmantojot Bōrner rīvi, kas ir lieliski atvieglojusi manu dzīvi virtuvē. Sīpoli, burkāni, visi dārzeņi ir gatavi ļoti lielos ātrumos un ietaupa laiku ikdienai virtuvē!

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB