Ievads
Ja klasiskā gaileņu mērcīte ar saldo krējumu šķiet par bagātīgu, smagnēju vai vienkārši prasās izmēģināt ko jaunu! :)
Sastāvdaļas
Vegānā gaileņu mērcīte:
- 300 g gaileņu
- 2 lieli sīpoli, nomizoti un sagriezti
- Kokosriekstu eļļa, olīveļļa vai gī sviests
- Sāls, melnie pipari
- ½ Isola bio rīsu krēma paciņas
- 2 - 3 ēd.k. ūdens
- Rauga pārslas pēc izvēles
- 2 lapu kāposta lapas, saplucinātas, bez cietā kātiņa
Biešu - pastinaka biezenim:
- 2 vidēji pastinaki, nomizoti, sagriezti gabaliņos
- 1 liela vārīta biete
- 1 - 2 ēd.k. olīveļļas vai kokosriekstu eļļas bez aromāta (vai gī nevegāniskajā versijā)
- 1 ēd.k. provansas garšvielu
- 1 ēd.k. ķiploku pārslu
- Sāls, melnie pipari pēc garšas
- Ūdens, ja nepieciešams
Pagatavošana
- Gatavo vegāno mērcīti - pannā uzkarsē taukvielas, sacep sīpolus, pievieno gailenes, pārber ar šķipsnu sāls, melnajiem pipariem un ik pa laikam apmaisot cep līdz gailenes gatavas (apmēram 7-10min).
- Tikmēr gatavo biezeni - uzkarsē vok pannā izvēlēto taukvielu, pievieno pastinaku un provansas garšvielas. Uzliek vāku un uz nelielas liesmas taukvielās sutina, līdz saknīte mīksta (apmēram 10-15min).
- Kad gailenes gatavas, pievieno Isola bio rīsu krēmu, ūdeni un rauga pārslas. Kārtīgi apmaisa un uzkarsē, līdz mērcīte uzmet burbuli.
- Tikmēr uz citas pannas taukvielās apcep lapu kāpostu, pievienojot nedaudz sāls. Maisot cep, līdz tas kļūst koši zaļš un kraukšķīgs.
- Blenderī ber gatavās pastinaka saknes ar visām taukvielām, pievieno vārītu bieti, ķiploku pārslas, sāli, melnos piparus un blendē līdz vienmērīgai biezeņa konsistencei. ESI UZMANĪGS! Pārliecinies, vai Tava virtuves iekārta ir paredzēta karstu produktu apstrādei.
- Kārto porcijas uz 2 šķīvjiem - biezeni, pa virsu gaileņu mērcīti un pārkaisa ar košajām lapu kāposta lapām! Labu apetīti!
Komentāru nav