Ievads
Mājas majonēze - recepte no manas pavārgrāmatas "Topi Vesels ar mājas ēdienu"
Sastāvdaļas
150ml vīnogu kauliņu eļļas
100ml olīveļļas
2 lielas olas
2 olu dzeltenumi
1 tējk. medus
2-3 ēd.k. ābolu etiķa
2 ķiploka daivas
1 tējk. sinepju pulvera
jūras sāls pēc garšas
Pagatavošana
Blendera krūzē iesit olu, pievieno ķiploku, sinepes, medu un sāli. Blendē, līdz visas sastāvdaļas vienmērīgi sakultas.
Eļļas salej kopā vienā krūzē. Blendera motoram darbojoties vidējā ātrumā, iepriekš iegūtajam maisījumam lēni un vienmērīgi pievieno eļļu.
Turpinot blendēt, pievieno ābolu etiķi. Blendē, līdz majonēze ir sabiezējusi. Process varētu aizņemt aptuveni 1-2 minūtes.
Gatavo majonēzi lej burciņā un uzglabā ledusskapī līdz vienai nedēļai.
Piezīmes
Majonēzes pagatavošanai var izmantot dažādas eļļas, taču tas var mainīt majonēzes garšu. Iesaku izmēģināt makadāmijas eļļu, avokado eļļu, valriekstu eļļu, kā arī sinepju pulvera vietā izvēlēties labas kvalitātes dižonas sinepes ar visām sēkliņām. Majonēzi var papildināt ar kurkumas pulveri, kas ne vien sniegs skaisti dzeltenu krāsu, bet pildīs arī pretiekaisuma, cukura līmeni stabilizējošas un aknu darbību uzlabojošas funkcijas.
Komentāru nav