Ievads
Kurš gan bērnībā nav taisījis savus šokolādes dzērienus no lielajām pulveru bundžām, vai lūdzies vecākiem pēc pāris desmitu santīmiem, lai kafijas automātā nopirktu putojošu saldu karsto šokolādi? Esmu droša, ka lielākā daļa lasītāju zina, par ko es te runāju.. :) Šoreiz es gribētu padalīties ar kādu veselīgu alternatīvu!
Sastāvdaļas
- 2,5 tases mandeļu piena (var izmantot jebkuru citu)
- 3-4 dateles (vairāk vai mazāk pēc vēlamā salduma)
- kanēlis, muskatrieksts pēc garšas
- dabīgais vaniļas ekstrakts vai sēklas no 1/2 vaniļas pāksts
- 2-3 ēd.k. kerobas pulvera
- 1 ēd.k. izkausētas kokosriekstu eļļas
Pagatavošana
1. Kaliņā uz vidējas uguns uzkarsē pienu.
2. Visas sastāvdaļas liek blenderī, pārlej ar karsto pienu un kārtīgi sablenderē.
3. Lej krūzēs, iekārtojas dīvānā pie kamīna un izbauda ar saviem mīļajiem! :)
Alternatīvi, lietojot VITAMIX blenderi, sastāvdaļas salej/saber blendera krūzē un ieslēdz karsto dzērienu režīmu. Blenderis pats pagatavos karstu kakao Tavā vietā, bez papildus piena sildīšanas ;)
Piezīmes
UZMANĪGI! Pārliecinies, vai Tavs blenderis ir piemērots karstiem ēdieniem/dzērieniem!
Sastāvdaļu daudzumus var mainīt atkarībā no tā, cik stipru, saldu vai specifisku gribas dzērienu! Starp citu, vari pamēģināt pievienot nedaudz čilli piparus vai ingveru- ekstra siltumam!
Keroba vietā var izmantot arī kakao, bet pārliecinies, lai tas būtu neapstrādāts (no angļu Raw), vai arī drošības pēc vari iegādāties kakao pupiņas un samalt pats!
6 komentāri:
Būs jāpamēģina sarežģītāks "keroba ar pienu" variants:)
Jautājums par vaniļas pāksti (kas manī parādījās tikko kā to nopirku) - no pāksts izmanto tikai sēklas? :D
Gardākam efektam pāksti var pārgriezt uz pusēm, izskrāpētās sēkliņas un atlikušo miziņu iemērkt pienā un atstāt uz kādām divām stundām, tad pienu uzvārīt, un tikai tad, kad jauc klāt pārējās sastāvdaļas, miziņas izņemt! :)
Klau, kā varētu izmantot kerobas sīrupu? Mamma kā lielu dārgumu to atvedusi no ceļojuma uz Turciju. Esot dikti spēcinošs. Vai to arī var kaut kā pārvērst saldā gardā dzērienā? :)
Heh, man omīte arī atveda no siltajām zemēm, bet tā arī neesmu izdomājusi kā pielietot kulinārijā. Es dzēru pa 1 tējkarotei, noskalojot ar siltu ūdeni, bet tikpat labi to varētu pievienot šādā dzērienā- jāmēģina! :)
Kur Latvijā var nopirkt kerobas pulveri? Un varbūt varētu pastāstīt sīkāk, kas tas ir par brīnumu, vienkārši nekad neesmu par tādu dzirdējusi. :)
Biotēkā, un citos veselības veikaliņos! :)
Uzspied receptes sastāvdaļās uz linka, tas Tevi aizvedīs uz informatīvu aprakstu par kerobu! :)