Ievads
Kafija ar sviestu, kuras izgudrotājs ir biohakeris Dave Asprey no www.bulletproofexec.com jau ir kļuvusi par mūsdienu trendu, taču vai pamatoti? Kādus labumus sniedz šis treknais savienojums, un visu par un ap kafiju lasi sadaļā par kafiju!
Sastāvdaļas
- 1 krūze stipras melnas bioloģiskās kafijas (vai īpašas dārdzības gadījumā, varam pasūtīt brendīgo, uzlaboto kafiju no paša Dave Asprey šeit!)
- 2 ēd.k. (vai vairāk) bioloģiska, grass-fed sviesta* vai Gī sviesta, vai kokosriekstu eļļas
- Kanēlis, kardamons, muskatrieksts pēc izvēles
*iesaku izmantot "Grasbergs" sviestu, vai kādu citu "īstu" lauku sviestu
Pagatavošana
- Blenderī lej kafiju, pievieno sviestu un garšvielas pēc izvēles.
- Blendē apmēram 30 sekundes, līdz izveidojusies latte kafijai līdzīga krāsa.
- Lej krūzē un izbauda!
3 komentāri:
Man ir precizējams jautājums, vai mums tāds sviests, ko pievienot šai kafijai ir pieejams, es atradu tikai Eko sviestu, ko ražo Baltais, bet tas nav īsti ar zāli barotu dzīvnieku piens. Vēl vēlējos jautāt vai šādai kafijai var un ir ieteicams pievienot medu?
Veikalos ticu, ka nav pieejams! Būtībā jebkuru produktu (eļļas, etiķi, garšvielas, u.c.) būtu vērtīgāk pirkt no kāda pazīstama zemnieka. Mēs sviestu ņemam no vairākām "tantēm", kur labi zinām, kā tiek barotas gotiņas. Ekskluzīvi ar zāli barotu pienu diez vai vairs var nopirkt, bet labāku kā veikalā gan!
Medu nevajadzētu karsēt, tāpēc neiesaku. Būtībā ideja zem šīs kafijas ir uzturā samazināt cukura daudzumu, bet aizstāt ar taukiem, tāpēc pievienojot saldinātāju pajuktu pati ideja. Taču, ja garšo un Tava pārliecība saka, ka tā vajag- tad vajag! :)
Kokosriekstu eļļu "The Beginnings" (tai ir sviesta konsistence) rudenī nopirku Stockmann. Stikla burciņa. Pirku pankūku cepšanai, jo tā nedūmo uz karstas pannas, un pankūkas smaržo pēc Bounty :)