Vīģu un mandeļsviesta kumosiņi

Pagatavošana: 7 min  /  4 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  3 komentāri
Vīģu un mandeļsviesta kumosiņi
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Šis ir viens no maniem iecienītākajiem našķiem, jo tas nav pārmērīgi salds, nedaudz sāļš, es pat teiktu, un sātīgs. Mandeļu sviests ir lielisks olbaltumvielu avots, kā arī piedāvā daudz dažādu mikroelementu un antioksidantu. 


Sastāvdaļas

  • 100g mandeļu sviesta
  • 50g izkausētas kokosriekstu eļļas
  • 1 ēd.k. medus
  • 100g žāvētas vīģes
  • 2 ēd.k. tamarī sojas mērces
  • 2 tējk. vaniļas pastas/ekstrakta vai sēkliņu no vaniļas pāksts
  • 60g pekanriekstu (iepriekš nomērcētu/apgrauzdētu)

 


Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas sablenderē.
  2. Izspiež pa formītēm vai ar cepamo papīru/sviesta papīru izklātā cepamajā pannā un liek saldētavā sastingt.
  3. Kad sastindzis, ņem ārā, griež gabaliņos un pasniedz!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

3 komentāri:

  • Kāpēc nepieciešama tieši Tamari sojas mērce?

  • Godīgisakot, manuprāt, šī mērce piedod saldumam to, kāpēc tas garšo tik īpaši! :)
    Kā jebkurā citā desertā, arī šeit ieteicams pievienot kaut ko sāļu, lai balansētu visas garšas, šajā gadījumā tamari mērce ir kā punkts uz "i" :))

  • Bet ja jautājums par sojas mērci vai Tamari, tad- Tamarī ir bezglutēna versija! :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB