Ievads
Nu šis ir kaut kas patiešām labs! Ļoti sātīgs, bet ne pārāk salds.. tieši tāds, kāds man un maniem mājiniekiem garšo! Ceru, ka garšos arī Tev :)
Sastāvdaļas
Krēmam:
- 2 tases (cup) vai 225g indijas riekstu
- 1 ēd.k. medus veselīgākā versijā, bet strikti vegāni var izmantot kļavu sīrupu
- 1/3 tases (cup) kausētas kokosriekstu eļļas
- ¾ tases Isola bio sojas piens
- 2 tējk. vaniļas esences
- sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
Vaniļas krēmam:
- 1/4 tases Isola bio sojas piena
- 1 ēd.k. kausētas kokosriekstu eļļas
Kafijas krēmam:
- 1 - 2 ēd.k. Mokas kafijas liķiera
- 1/3 tasītes espresso (vai vairāk pēc vēlamā stipruma)
Biskvītam:
- 220g rīsu miltu
- 120g bio kukurūzas miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 1/2 tējk. sodas
- 80g kokosriekstu palmu cukura, malts pūdercukurā
- 3/4 tases kausētas kokosriekstu eļļas (vai sviesta nevegāniskajā atkāpē)
- 200ml Isola bio sojas piena
- 4 ēd.k. svaigi maltu linsēklu
- 8 ēd.k. karsta ūdens
Biskvīta mērcēšanai:
- 2 ēd.k. Mokas (kafijas liķiera)
- 1/2 tase stipra espresso, atdzesēta
- 1 ēd.k. kļavu sīrupa
Garnēšanai:
- Bio kakao pulveris
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem. Sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas, izņemot linsēklas, tad samaisa kopā visas slapjās sastāvdaļas, izņemot kasto ūdeni. Sajauc visu kopā, vislabāk ar rokām, līdz masa ir vienmērīga un ķepīga. Tad linsēklām pievieno karsto ūdeni un kārtīgi samaisa, ļauj nedaudz masai uzbriest un pievieno pamatnes mīklai. Izmaisa un kārto uz cepamās pannas, kurā izklāts cepampapīrs. Liek krāsnī un cep 25-30 minūtes. Liek atdzesēties.
- Gatavo krēmu - visas sastāvdaļas sablendē līdz vienmērīgai krēma masai. Masu sadala uz pusēm; vaniļas krēmam pievieno sojas pienu un kokosriekstu eļļu, izmaisa. Kafijas krēmam pievieno espresso un liķieri.
- Gatavo biskvīta mērcēšanas maisījumu - sastāvdaļas kārtīgi samaisa kopā lēzenā bļodā, lai ērti biskvītu izmērcēt.
- Ņem stikla trauku ar augstām malām (ap 15 - 18cm diametrā) vai nelielas stikla glāzītes, ja vēlas pagatavot nelielus deserta trauciņus. Mērcē biskvītu kafijas un liķiera maisījumā un presē to kūkas formas dibena apakšā, ja nepieciešams, var pievienot vēl kafijas maisījuma, lai biskvīts mitrāks. Tad lej kafijas krēmu, pa virsu nokaisot to ar kakao pulvera kārtu, tad var likt vēl vienu kārtu ar mērcētu biskvītu, un pa virsu liet vaniļas krēmu, ko vēlreiz pārkaisa ar kakao pulveri. Kārtas var variēt, biskvītu var likt tikai pamatnē, vai pamatnē un pašā augšā, vai arī pa vidu starp krēmiem.
- Liek kūku ledusskapī uz nakti, bauda to nākošajā dienā atdzesētu un ievilkušos.
Komentāru nav