Ievads
Nekad neesmu bijusi sulas saldējuma cienītāja, taču zinu, cik ļoti bērniem mirdz acis, kad vecāki nopērk viņiem saldētas sulas saldējumu... Intereses pēc, esmu palasījusi sastāvu dažiem sulas saldējumiem, un tas nebeidz pārsteigt – tik daudz nevēlamu krāsvielu un konservantu vienuviet! Tāpēc nododu lasītāju rīcībā vairākus saldētas sulas saldējuma pagatavošanas veidus. Tie gatavoti no pašmāju ogām vai bioloģiskiem augļiem un ir garšīgāki, kā veikalos nopērkamie. Turklāt - gatavošanas procesā var iesaistīt arī bērnus!
Recepte un info no pavārgrāmatas "Topi Vesels ar mājas ēdienu"
Sastāvdaļas
2 tasītes sulīgu ķiršu bez kauliņiem
2 ēd.k. medus
avota ūdens pēc nepieciešamības
Pagatavošana
Ķiršus un medu blendē, līdz veidojas vienmērīga masa. Nepieciešamības gadījumā, blendējot var pakāpeniski pievienot ūdeni.
Masu lej saldējuma trauciņos un pa vidu iesprauž saldējuma kociņus. Sākumā kociņi var neturēties taisni, bet tos var izlīdzināt, kad saldējums ir mazliet sasalis, bet vēl nav pilnībā sabiezējis.
Saldē apmēram 1-2 stundas, līdz saldējums kļuvis ciets.
Mazliet pasildot rokās trauciņus, saldējumu no tiem izņem un pasniedz.
Piezīmes
Aizvietošana, variēšana un kombinēšana
Ogas un augļi |
Saldinātāji |
Šķidrums |
Piedevas |
Upenes Jāņogas Zemenes Smiltsērkšķu ogas Dzērvenes Brūklenes Mellenes Rabarbers Melone Mango Arbūzs Granātābols u.c. |
Medus Kļavu sīrups Gur cukurs Kokosriekstu palmu nektārs un sīrups Dateļu sīrups Keroba sīrups Cukurniedru melases Banāns Dabīgā stēvija Ksilitols |
Avota ūdens Zaļā tēja Sarkanā tēja Zāļu tējas Kokosriekstu ūdens Kokosriekstu piens Riekstu piens un krēms Ar ūdeni atšķaidīts sausais sarkanvīns |
Rožūdens Lavandas ziedi Rozmarīna lapiņas Veselas ogas Citrusaugļu miziņas Piparmētru lapiņas |
Komentāru nav