Ievads
Iedvesmu smēlos no The Bojon Gourmet bloga, kaut arī tur tiek izmantots kakao pulveris, es palieku nelokāma un pieturos pie sava- keroba, un neviens man neieskaidros, ka tas garšo sliktāk, tieši pretēji- garša ir vēl maigāka un izsmalcinātāka!
Sastāvdaļas
Pamatnei:
- ¾ glāzes mandeļu, apceptas un atdzesētas
- 2,5 ēdamkarotes kerobas pulvera
- Šķipsnu sāls
- 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
Pildījumam:
- 1 glāzi(ar kaudzīti) Indijas riekstu(iepriekš izmērcēti aptuveni 4-10h)
- ¼ glāzes kļavu sīrupa
- Sēklas no vienas vaniļas pāksts
- ¼ tējkarotes sāls
- 3 ēdamkarotes kerobas pulvera
- Sula no 1/3 citrona
- ¼ glāzes ūdens
- 1/3 glāzes izkausētas kokosriekstu eļļas
Glazūrai:
- 4 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas(kausēta)
- 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
- 1,5 ēdamkarote kerobas pulvera
*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO kokosriekstu eļļu, BIO kerobas pulveri
Pagatavošana
- Visas pamatnes sastāvdaļas liek blenderī vai virtuves kombainā un samaļ līdz biezai masai, kas līp kopā.
- Liek trauciņos un izspiež pa trauciņu dibenu.
- Pildījumam: noskalo izmērcētos Indijas riekstus un samaļ blenderī(vai virtuves kombainā) kopā ar visām sastāvdaļām izņemot ūdeni un kokosriekstu eļļu līdz vienmērīgai pastai.
- Ar darbojošos motoru, pievieno ūdeni.
- Pēc tam pakāpeniski pievieno kokosriekstu eļļu un sakuļ līdz masa ir pilnīgi viendabīga.
- Lej trauciņos virs mandeļu pamatnes.
- Ūdens peldē izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno kļavu sīrupu un kerobas pulveri, maisa līdz masa iegūst šķidru, viendabīgu, spīdīgu konsistenci.
- Tad lej to pāri gatavajiem pudiņu trauciņiem un ar zobu bakstāmo kociņu izvelk glītus rakstiņus pēc sirds patikas.
- Liek ledusskapī un uzglabā līdz pasniegšanas brīdim, Labu apetīti!
Piezīmes
Šo desertu iespējams uzglabāt ledusskapī vismaz 2 nedēļas, vai vairāk? Nemāku atbildēt, jo ilgāk tas manu gardēžu leduskapī nenoturējās!
Varu piebilst, ka katru reizi gatavojot, pamatnīte man iznāk nedaudz citādāka.. vēl neesmu uzķērusi, kāpēc tā? Varbūt noskaņojuma daudzveidība? :)
Komentāru nav