Ievads
Šis saldais varētu būt arī kā pamatēdiens- ļoti sātīgs un bagātīgs! Izcils cienasts Svētdienas negaidītiem ciemiņiem, atlaidini 30min pirms pasniegšanas, un ciemiņi būs paēduši no šī garduma vien! :)
Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 glāze neapstrādātu griķu (vēlams izmērcēt 1-3stundas)
- 1/3 glāzes bioloģiskā kakao pulvera/kerobas pulvera
- ½ glāzes ķirbju sēklu
- 1,5 ēd.k. čia sēklu
- ½ tējk. Kanēlis
- 1 glāze dateļu, vai vairāk pēc vajadzības
- 2 ēd.k. riekstu sviests pēc izvēles
Saldējuma kārta:
*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO kakao vai kerobas pulveri, BIO ķirbju sēklas, BIO čia sēklas
Pagatavošana
- Lai pagatavotu mīklu, sablendē visas sausās sastāvdaļas līdz rupju miltu malumam, pēc tam pievieno visu pārējo un blendē, līdz izveidojas ķepīga masa.
- Pusi no masas pilda formītēs (iesaku izmantot silikona formītes, lai atvieglotu deserta izņemšanu) un nopresē, lai tā blīvi noslēdz formīšu dibenu.
- Gatavo Banānu saldējumu pilda formītēs virsū pirmajai mīklas kārtai, liek saldēties.
- Kad saldējums sasalis stingrs, liek atlikušo mīklas kārtu formītēs un nopresē.
- Liek saldētavā un uzglabā līdz pasniegšanai (pat vairākas nedēļas), pirms pasniegšanas atlaidinot apmēram 30min-40min.
Piezīmes
Ja saldais šķiet par saldu, banānu saldējumam iesaku pievienot saldētas ogas vai apelsīna sulu un miziņu!
Orģinālrecepti meklē ThisRawesomeVeganLife.com
Komentāru nav