Rabarberu deserts ar kokosriekstu mannas cepurīti

Pagatavošana: 30 min  /  2 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  AIP draudzīgs  /  3 komentāri
Rabarberu deserts ar kokosriekstu mannas cepurīti
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Viss kas ir gards UN ātri pagatavojams ir izmēģināšanas vērts! Lūk, vēl viena recepte, kas neprasa nedz iemaņu, nedz daudz laika, taču ir gards un veselīgs našķis!


Sastāvdaļas

2 lielas saujas zemeņu

2 lielas saujas sīki sagreiztu rabarberu

1 ēd.k. kokosriekstu palmu cukura

1 ēd.k. citrona sulas

4 ēd.k. "Nutiva" kokoksriekstu mannas


Pagatavošana

1. Rabarberus ar zemenēm pārber ar cukuru un citrona sulu, atstāj atsuloties apmēram 10-15 minūtes.

2. Iesilda krāsni uz 170 grādiem.

3. Karstā ūdens peldē izkausē kokosriekstu mannu.

4. Zemenes un rabarberus sadala 2 daļās, ber cepamos keramikas trauciņos (pēc izvēles atstājot augļu sulu, vai nolejot to).

5. Katru trauciņu pārlej ar izkausēto kokosriekstu mannu, un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm vai līdz kokosriekstu mannas augšējā kārtiņa viegli nobrūnējusi.

6. Pasniedz siltu, vai arī atdzesē ledusskapī- tad kokosriekstu manna būs sastingusi, un sniegs smilšu mīklai nedaudz līdzīgu efektu.


Piezīmes

Iegādājies kokosriekstu mannu un palmu cukuru veikalos Biotēka!

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

3 komentāri:

  • Ar ko varētu aizvietot kokosriekstu mannu?

  • Tā kā tā ir būtībā galvenā sastāvdaļa, nav īsti paredzēts to aizvietot. Ja ir jaudīgs blenderis var samalt kokoriekstu skaidiņas līdz pastas konsistencei un izmantot to kā drumstalas!
    Vēl var mandeļu vai kokosriekstu miltus sajaukt ar gī sviestu vai kokosriekstu eļļu un kļavu sīrupu, pagatavojot drumstalas, ko pārbērt pāri augļiem!

  • Jauki! Šis būs nākamais eksperiments!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB