Plūmju muskata bumbiņas

Pagatavošana: 20 min  /  4 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  2 komentāri

Ievads

Visiem maniem draugiem un lasītājiem, kuriem saldumi ar datelēm neiet pie sirds!


Sastāvdaļas

  • 1 glāze valriekstu
  • 1/3 glāzes ķirbju sēklu
  • 1/3 glāzes saulespuķu sēklu
  • 1 glāze žāvētu plūmju (iepriekš nomērcētu, vai kārtīgi noskalotu ar siltu ūdeni)
  • kanēlis, muskatrieksts pēc garšas

*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO ķirbju sēklas, BIO saulespuķu sēklas


Pagatavošana

  1. Visu kopā sablenderē līdz vēlamajai struktūrai (man patīk, ja ir palikuši daži lielāki, nesamalti gabaliņi)
  2. Masu saveļ nelielās bumbiņās.
  3. Liek ledusskapī apmēram uz stundu.
  4. Kad atdzisis pasniedz pārkaisītu ar kanēli un muskatriekstu!

Piezīmes

Visiem batoniņiem ieteiktu sastāvdaļas iepriekš nomērcēt ūdenī, lai uzlabotu organisma spēju uzņemt produktā esošās uzturvielas. Riekstus ieteicams mērcēt uz nakti, tad kārtīgi noskalot un viegli apgrauzdēt uz pannas, lai ūdens izgaro un rieksti paliek kraukšķīgi, vairāk par riekstu aktivizēšanu lasi šeit.

 

Lai padarītu šos gardumus mazliet izsmalcinātākus un piemērotākus svētku reizei vai kā dāvanai kādam kungam, iesaku plūmes nomērcēt konjakā vai citā alkoholā pēc izvēles, apviļāt kakao pulverī un pasniegt kā smalkas trifeles! :)

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

2 komentāri:

  • Es tomēr ieteiktu vispirms sablenderēt riekstus un sēklas, un tikai tad pievienot plūmes.

  • Paldies par padomu, tas diezgan atkarīgs no blendera jaudas! :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB