Ievads
Kādēļ slinkumkūkas? Un kādēļ bezgrēka? Pagatavošana neprasa iemaņas kulinārijā un arī neaizņem daudz laika! Bezgrēka vien tādēļ, ka šeit nav nekā tāda, kas liktu justies Tev neomulīgi, pārkāpjot diētas etiķeti- pats labākais, vērtīgākais un gardākais- viss apvienots šajos gardajos groziņos!
Sastāvdaļas
Pamatnei:
- ½ glāze mandeļu
- 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
- 1 ēdamkarote medus
Pildījumam:
- 1 glāze melleņu
- 2 ēdamkarotes kokosriekstu pulvera(skaidiņas samaltas pulverī)
Pagatavošana
- Pamatnei mandeles sablenderē līdz miltu konsistencei(pēc izvēles var atstāt malumu arī rupjāku).
- Tad miltiem pievieno kokosriekstu eļļu un sīrupu, vēlreiz visu vienmērīgi sakuļ.
- Masu izspiež formītēs(man pietika 6 nelielām formītēm) un liek ledusskapī atdzesēties.
- Pildījumu gatavo divējādi- ja izmanto svaigas ogas, tad pildījums gatavs un ogas pilda groziņos un pārkaisa ar kokosriekstu pulveri/skaidiņām, ja izmanto saldētas, tad tās atkausē un samaļ kopā ar kokosriekstu pulveri un pilda groziņos.
- Groziņus pirms pasniegšanas pusstundu atdzesē ledusskapī.
Piezīmes
Šī recepte domāta tiem, kas nemīl pārmērīgi saldus saldumus, taču, ja neesi viens no viņiem, droši piejauc arī pildījumam kādu ēdamkaroti kļavu sīrupa!
Par to kā aktivizēt riekstus lasi šeit.
1 komentārs:
Oj, šie būs manas piparkūkas Ziemassvētkos! :))