Kokosriekstu saldējums uz kociņa

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  1 komentārs
Kokosriekstu saldējums uz kociņa
Foto: Katrīna Lipska

Ievads

Šis saldējums ir veselīga alternatīva tiem, kuri negrib, vai nelieto uzturā piena produktus, kā arī nevēlas ēst konservantus, biezinātājus un saldinātājus ar pievienotu saldējuma konsistenci! Lai pagatavotu šos saldējumus būs nepieciešams blenderis, saldējuma formiņas un kociņi!


Sastāvdaļas

  • 400ml Kokosriekstu piens "Biona"
  • 1 vaniļas pāksts
  • 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas 
  • ¼ glāzes kļavu sīrupa vai medus
  • Saldētas ogas pēc izvēles (es izmantoju avenes, ananāsu un mango)
  • Garšaugi pēc izvēles (es izmantoju lavandu un rozmarīnu)

*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO kokosriekstu eļļu 


Pagatavošana

  1. Kokosriekstu pienu ielej katliņā pievieno vaniļas sēkliņas (izskrāpētas no vaniļas pāksts) un pašu vaniļas pāksti.
  2. Liek uz mērenas uguns, un lēni silda līdz kokosriekstu piens vienmērīgi izšķīdis (kokosriekstu krēms bundžā mēdz atdalīties no škidruma). Atstāj istabas temperatūrā atdzist apmēram uz 2 stundām (lai ievelkas vaniļas smarža)
  3. Tad, iepriekš izņemot vaniļas pāksti, lej pienu blenderī, pievieno kļavu sīrupu, vai arī citu saldinātāju pēc izvēles, kokosriekstu sviestu un sakuļ.
  4. Saldējuma formiņās saber saldētās odziņas un garšaugus, lej pienu pa virsu un liek saldētavā saldēties (neaizmirsti par saldējuma kociņiem!)
  5. Kad saldējums sasalis, formiņas ieliek bļodā ar karstu ūdeni, lai vieglāk un ātrāk izvilkt!
  6. Nobauda gardo kokosriekstu desertu un padalās ar saviem mīļajiem.. nu vai arī apēd visu viens pats! :)

Piezīmes

Rozmarīns šim saldējumam piedod ļoti eksotisku un svaigu garšu, noteikti ieteiktu izmēģināt! Kā arī citi garšaugi noteikti būtu eksperimenta vērti- tie piedos saldējumam neparastu, izteiksmīgu garšu! :)

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

1 komentārs:

  • Vai sakulšana notiek ar mikseri vai ar rokas metodi, lūdzu? :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB