Ievads
Izsmalcināts deserts ar Latvijas sīvo ķiršu skābumu un mājās gatavotu tumšās šokolādes glazūru, vai maz spēj pretoties?
Sastāvdaļas
Saldējumam:
- 2-3 saldēti banāni
- 1 pilna krūze skābo ķiršu, bez kauliņiem
Glazūrai:
- 3-4 ēd.k. kokosriekstu eļļas
- 3-4 strīķētas ēd.k. raw kakao pulvera
Pagatavošana
- Pagatvo glazūru- izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno kakao pulveri un maisa līdz visi kunkuļi izmaisījusies un glazūra ir viendabīga.
- Pagatavo saldējumu- banānus ar ķiršiem sablenderē liels jaudas blenderī.
- Saldējumu pasniedz nekavējoties, pārlietu ar šokolādes glazūru.
Piezīmes
Saldējums ir biezs un krēmīgs, taču salīdzinoši ātri kūst. Uzlejot šokolādes glazūru drīz pēc saldējuma iecelšanas glītā trauciņā, tā sacietēs un veidos glazūru, gluži tādu, kādu varam ieraudzīt veikalā pirktam saldējumam!
2 komentāri:
Izskatās fantastiski garšīgi!
Daudz laimes Topivesels.lv pirmajā dzimšanas dienā! Lai būtu vēl daudzas, daudzas dzimšanas dienas! :)
Mīļš paldies par sveicienu! :)
Un uz to mums ir jāuzēd kāds gards ķiršu saldējums!