Ievads
"Zemesriekstu grozīšu" mazie brāļi!
Sastāvdaļas
Zemesriekstu kārtai:
- 1/3 glāzes bioloģiska zemesriekstu sviesta bez piedevām
- 1/3 glāzes izkausētas kokosriekstu eļļas
- Šķipsna sāls
Rozīņu kārtai:
- 1/2 glāze dažādu rozīņu
- 1 ēd.k. ar kaudzi medus
Keroba kārtai:
- 3 ēd.k. izkausētas kokosriekstu eļļas
- 2 ēd.k. keroba pulvera
Pagatavošana
- Zemesriekstu kārtai sastāvdaļas samaisa, līdz pilnīgi vienmērīgai šķidrai masai, lej silikona formītēs un atstāj saldētavā sastingt.
- Rozīņu kārtai sastāvdaļas sablenderē līdz džema konsistencei, ņem ārā sapildītās formītes un lej pa virsu. Liek saldētavā sastingt.
- Keroba kārtai sastāvdaļas samaisa, līdz visi kunkulīši izlīdzinājušies.
- Lej pāri sastingušajiem groziņiem, nogarnē ar riekstiem un atstāj saldētavā līdz servēšanai.
- Pirms pasniegšanas groziņus 30 minūtes (līdz stundai) atlaidina ledusskapī.
Piezīmes
Šos groziņus var turēt saldētavā vairākas nedēļas.
Rozīņu kārta nav obligāta, tomēr tā piedod savu saldumiņu, tiem, kuri alkst saldās garšas remdējumu! :)
No šīs receptes var pagatavot aptuveni 4 groziņus.
Komentāru nav