Ievads
Vairāk par to, kāpēc ĪSTĀ šokolāde tiek uzskatīta par superfūdu un spēkstaciju lasi šeit!
Sastāvdaļas
- ½ glāze kausēta kakao sviesta
- 2 ēd.k. kausētas kokosriekstu eļļas
- 4 ēd.k. termiski neapstrādāta (Raw) kakao pulvera vai keroba, ja nav pieejams augstas kvalitātes kakao
- 2 tējk. kokosriekstu palmu cukura, pievienot pēc garšas
- Citas sastāvdaļas šokolādes uzlabošanai- makas saknes pulveris, spirulīna, čilli, kanēlis, pekanrieksti, u.c.
Pagatavošana
- Kakao sviestu un kokosriekstu eļļu samaisa kopā.
- atsevišķā bļodiņā samaisa kakao vai kerobas pulveri, cukuru un citas sastāvdaļas pēc izvēles.
- Sausajam maisījumam pievieno izkausētās eļļas un kārtīgi apmaisa, lai visi kunkuļi izšķīduši.
- Pilda formītēs un liek ledusskapī sastingt.
Piezīmes
No šīs receptes iznāk 30 maza šokolādes sirsniņas!
Šokolādi vislabāk uzglabāt ledusskapī, jo istabas temperatūrā tā sāk nedaudz smērēt pirkstus un paliek mīkstāka!
Ir ļoti svarīgi izvēlēties termiski neapstrādātu kakao pulveri, lai saņemtu pēc iespējas lielāku labumu, no kakao pupiņās esošajām uzturvielām.
Receptē izmantojot keroba pulveri saldinātājs nebūs nepieciešams!
4 komentāri:
Super! Bildes ir vienkārši burvīgas - skatos, Tu esi arī lieliska fotogrāfe ;)
paldies, fotogrāfēt gan vēl mācos, bet prieks, ka jau ir kāds, kurš novērtē :)
Saki, lūdzu, kur Tu pērc īstu Raw kakao vai Raw kakao pupiņas?
Īsti pati vairs nepērku, jo esmu pārgājusi uz kerobas pulvera lietošanu kakao vietā, taču Raw Garden piedāvā Raw kakao pulveri, par pupiņām gan nezinu, tās es pērku no SUPER Garden :)