Ievads
Daudzums: divām 11cm tartēm
Sastāvdaļas
Ogu musam:
- 2 nelieli avokado
- 1 ēd.k. medus (pielāgot pēc vēlamā salduma)
- 2 saujas upeņu
- 2 saujas dzērveņu
- 1-2 ēd.k. kokosriekstu eļļas, pēc izvēles
Indijas riekstu pamatnei:
- 200g indijas riekstu
- 50g kokosriekstu miltu
- apmēram 15 dateles
- šķipsna sāls
Pagatavošana
1. Sagatavo pamatni- sastāvdaļas samaļ virtuves kombainā līdz rieksti sasmalcināti un dateles sākušas mazliet saķepināt masu. Pamatni izspiež taršu formītēs, atstāj ledusskapī sastingt.
2. Gatavo ogu musu- izmantojot blendera stampiņu, sablendē visas sastāvdaļas līdz vienmērīgai masai, kas pārvērtusies košā ogu krāsā.
4. Kārto ogu musu virs riekstu pamatnes, nogarnē ar kokosriekstu skaidiņām vai ogām pēc izvēles.
4 komentāri:
vai dzērveņu vietā varētu pievienot jāņogas vai avenes vai vai mellenes vai kādas citas ogas , kas ir gatavas reizē ar upenēm?
Var likt jebkādas ogas, kādas ir :)
Un vēl jautājums par riekstiem - kā ir pareizāk - vai tiem jābūt iepriekš mērcētiem un tad žāvētiem (aktivētiem) vai arī vienkārši mērcētiem pirms malšanas vai arī tie var būt tieši no paciņas?
Vislabāk būtu, ja tie ir mērcēti, var būt arī mērcēti/žāvēti, taču noteikti neiesaku tos izmantot tikko no paciņas!