Ievads
Rudeņos un ziemās ābolu receptēm jābūt cieņā, jo tas ir īstais laiks, kad iekļaut savā ēdienkartē šos pašmāju vitamīnu pārpilnos augļus. Tad, kad plikus ābolus ēst apnicis, laiks ķerties pie recepšu meklējumiem, lai gardā ābolu tiktu notiesāta līdz pēdējam auglim! :)
No šīs sildošās, kanēļa smaržas pārpilnās receptes sanāk pagatavot apmēram 10-12 kēksiņus.
Sastāvdaļas
- 60ml izkausētas kokosriekstu eļļas (+1 ēd.k. ābolu sautēšanai)
- 1,5-2 tasītes sīkos gabaliņos sagrieztu ābolu
- 2 tējk. kanēļa
- 2 olas
- 60-80ml kļavu sīrupa (vai pēc vēlamā salduma)
- 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta
- 170g indijas riekstu miltu (malti indijas rieksti)
- 170g maltu linsēklu
- 1 tējk. bioloģiskā cepamā pulvera
- divas saujas rupji sakapātu valriekstu
- šķipsna sāls
Glazūrai:
- 3 ēd.k. kokosriekstu mannas
- 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas
- 1-2 ēd.k. kļavu sīrupa (vai pēc vēlamā salduma)
Pagatavošana
- Iesilda cepeškrāsni uz 160°C, ar kokosriekstu eļļu iesmērē kēksiņu formītes.
- Nelielā katliņā izkausē vienu ēdamkaroti kokosriekstu eļļas, pievieno kanēli un ābolus. Sautē apmēram 3-5 minūtes, patstāvīgi maisot.
- Vienā bļoda sakuļ kopā visas "slapjās" sastāvdaļas- kokosriekstu eļļu, olas, kļavu sīrupu, vaniļas ekstraktu, otrā bļodā atlikušās "sausās" sastāvdaļas.
- Sausajām sastāvdaļām pievieno sautētos ābolus, un olu maisījumu, kārtīgi samaisa.
- Pilda kēksiņu formītes, un liek cepties apmēram uz 30 minūtēm, tad ņem ārā un ļauj atdzist.
- Kamēr kēksiņi dzesējas, pagatavo glazūru- ūdens peldē izkausē kokosriekstu mannu un kokosriekstu eļļu, maisot pievieno kļavu sīrupu pēc garšas.
- Uz atdzisušiem kēksiņiem liek pa vienai karotei glazūras, nogarnē ar valriekstiem, āboliem vai dzērvenēm un liek ledusskapī (vai saldētavā) sastingt uz 10 minūtēm.
Piezīmes
Kokosriekstu mannu var iegādāties veikalos "Biotēka", taču to var pagatavot arī pats- blendējot kokosriekstu skaidiņas, līdz tās sāk veidot biezu riekstu sviesta konsistenci.
Olu vietā iespējams var izmantot "olu aizvietotāju", kas ir čia sēklas vai linsēklas. 1 ola = 1 ēdamkarote maltu linsēklu/čia sēklu + 3 ēdamkarotes ūdens. Ļauj lai "olas" masa uzbriest apmēram 10 minūtes un pievieno receptei.
Komentāru nav