Ievads
Šī halva garšo lieliski arī bez pistāciju kārtas, tāpēc ja, piemēram, budžets neatļauj, to var izlaist :p
Sastāvdaļas
Halvas kārta:
- 75g tahini sezama pastas
- 25g sezama sēklu
- ½ glāze dateļu
- Šķipsna sāls
Pistāciju marcipāna kārta:
- 1 glāze lobītu pistāciju riekstu
- Medus pēc garšas
- Šķipsna sāls
Pagatavošana
- Halvas kārtai- sastāvdaļas sablenderē līdz viendabīgai masai.
- Lej formā, izklātā ar cepamo papīru, vai pārtikas plēvi un atstāj saldētavā atdzesēties, kamēr gatavo otru kārtu.
- pistāciju marcipāna kārtai- pistācijas uz pannas apgrauzdē, tad tām norīvē/noloba miziņas.
- Pistācijas ar šķipsnu sāls liek blenderī vai virtuves kombainā un maļ līdz vienmērīgai masai, tas var aizņemt apmēram 10 minūtes, ja izmanto mazāk jaudīgu tehniku, var pieliet pavisam nedaudz ūdens.
- Kad masa iznākusi marcipānam līdzīga, vai vienkārši tik rupja/smalka, cik pašam gribas, klāt iemaisa medu, pēc vēlamā salduma.
- Lej masu virsū halvai, atstāj saldētavā sastingt.
- Kad halva sastingusi, ņem ārā no saldētavas, griež gabaliņos, nedaudz atlaidina un pasniedz!
1 komentārs:
Tikko kā mēģināju pagatavot šo brīnumu! :) Gatavojot halvas kārtu, gandrīz nodedzināju blenderi... Uh, laimīgā kārtā vēlāk izrādījās, ka tas tomēr darbojas :) Ar nākamo kārtu vairs neatļāvos tik ļoti noslogot tehniku. Samalu pistāciju riekstus un tos maisīju kopā ar medu, izmantojot koka karoti. Sanāca mazliet drupeni, bet nekāda vaina :) Viss kopā garšo ļoti, ļoti saldi! :)