Sastāvdaļas
- 2 glāzes smalko griķu miltu
- Šķipsniņa Himalaju rozā sāls
- 1 ēd.k. brūnā cukura
- 1 ēd.k.(ar kaudzīti) Indiešu garšaugu maisījuma „Garam masala”
- ¼ daļa muskatrieksta(rīvēta)
- Kanēlis pēc garšas
- Aptuveni 3 glāzes svaiga nepasterizēta pilnpiena vai saulespuķu sēklu piena
- Ghī sviests cepšanai
*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO griķu miltus
Pagatavošana
- Šeit ļoti svarīgi ir ievērot sastāvdaļu secību- vispirms miltus samaisa kopā ar visām garšvielām, ērtāk to ir darīt ar rokām, līdz visas garšvielas izmaisījušās ļoti vienmērīgi.
- Tad maisot lēnām lej klāt glāzi piena un izmaisa, līdz viendabīgai mīklas masai, lai tajā nebūtu nekādu kunkuļu! Šeit arī ir jāskatās pēc tā, cik milti uzsūc pienu, katru reizi iespējams vajadzēs nedaudz atšķirīgas proporcijas.
- Atstāj mīklu uz kādām 10-15min briest.
- Kad milti sabrieduši pievieno vēl pienu, kārtīgi izmaisa.
- Cep uzreiz Ghī sviestā zeltaini brūnas un pārlej ar kļavu sīrupu, vai arī atstāj mīklu ledusskapī- nākošajā dienā reizēm pat garšo vēl labāk! :)
Piezīmes
Šo visu var veganizēt un taisīt izmantojot mandeļu pienu vai citu alternatīvu pienu. Šeit gan es ieteiktu pievienot karoti kokosriekstu eļļas pašai mīklai, jo mandeļu piens nav tik trekns kā govs piens! :) Var pievienot arī ūdeni, taču arī šajā gadījumā ieteiktu pievienot kādu taukvielu.
Par griķiem vairāk lasi šeit!
5 komentāri:
mmm...
Ar griķu miltiem (pašas maltiem, no negrauzdētiem griķiem - viss, kā pēc ieteikumiem!), sutinātiem ābolīšiem un kļavu lapu sīrupu - īstens ekadashi gardums!:D Kad plikus griķus negribas...
Un arī Mazajai Madāmai dikti garšoja (variācijā bez cukura un kļavu lapu sīrupa, protams)!
Skan fantastiski! Paldies par novērtējumu gan Tev, gan mazajai! :)
Kur var iegādāties neapstrādātus griķus vai vēl labāk - griķu miltus?
Supergarden produkcijai ir labi zaļie griķi un milti, kā arī mūsu pašmāju ražotāji gatavo griķu miltus- Rimi klētī ir nopērkami!