Ievads
Daudzums: 60 trifeles
Sastāvdaļas
- 270g mandeļu sviesta
- 70g ķirbju sēklu
- 90g rozīņu + 100g ūdens mērcēšanai
- 60ml kļavu sīrupa vai medus
- 1 ēd.k. tamarī sojas mērce
- 1 1/2 tējk. malta kumina
- 50g termiski neapstrādāta kakao pulvera
- 1,5 tējk. vaniļas ekstrakta
- 1/4 tējk. malta muskatrieksta
- 1 ēd.k. kanēļa
- 4 mazi kaltēti sarkanie čillī pipari
- šķipsna maltu kajēnas piparu
- 250g kausētas melnās šokolādes (vismaz 75% kakao)
Pagatavošana
- Ūdenī liek mērcēties rozīnes kopā ar čillī pipariem un to sēklām, uz vismaz 4 stundām, vai atstāj uz nakti.
- Tad rozīnes nolej, izkāš ūdeni, lai tajā nebūtu čillī sēklu.
- Visas pārējās sastāvdaļas, izņemot tumšo šokolādi, ber blenderī vai virtuves kombainā, tām pievieno rozīnes un nedaudz sarkanos čillī pēc vēlamā asuma.
- Pakāpeniski pievienojot mazliet ūdens, kurā mērcējušās rozīnes un čillī sastāvdaļas blendē līdz vienmērīgai masai- tā būs ķepīga un mitra.
- Ķepīgo trifeļu masu pārceļ bļodā, pievieno izkausēto melno šokolādi un kārtīgi izmaisa.
- Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī sastingt apmēram 1-2 stundas.
- Tad ņem ārā no ledusskapja un veļ nelielās trifeļu bumbiņās, tās var apviļāt kakao pulverī, kuminā vai citās garšvielās pēc izvēles.
Piezīmes
Atslēga šajā receptē ir čillī pipars, kura daudzums receptē būs atkarīgs no tā asuma un paša vēlēšanās. Čipotle kaltētais pipars ir mans ieteikums, bet jebkurš cits čilli veids arī derēs, tā daudzumu pielāgojot pēc vēlamā asuma
2 komentāri:
Mandeļu sviestu kur var nopirkt?
Daudz kur :) Stockmann, Biotēka, Nuteko, citi dabas preču veikali..