Bezglutēna piparkūkas

Bezglutēna piparkūkas
Foto: Katrin Press

Ievads

Manas mīļās mammas izlolotā recepte!

 


Sastāvdaļas

Daudzums: aptuveni 700g mīklas
 
  • 200g sviesta, gī sviesta  vai kokosriekstu eļļas
  • 1 ēd.k. melases
  • 100-200g brūnā cukura
  • 500g griķu miltu
  • 1/2 tējk. sodas, pēc izvēles
  • 1-2 cm svaiga ingvera saknes
  • kaltētas bioloģisko apelsīnu miziņas pēc garšas (var izmantot mizas no svaigiem BIO apelsīniem)
  • 3 kadiķu ogas
  • 1 ēd.k. maltu čia sēklu
  • aptuveni 50ml ūdens vai vairāk, lai varētu saveidot vijīgu mīklu
  • 3 ēd .k. Ziemassvētku garšvielu maisījuma 

Pagatavošana

  1. Liek katliņā sviestu, brūno  cukuru un melasi, Ziemassvētku garšvielu maisījumu,  pielej ūdeni.
  2. Vienmērīgi maisot, karsē līdz viss izkusis. Ja vēlas tumšākas, kraukšķīgākas piparkūkas un izteiktāku garšu, tad maisot pakarsē vēl 10-15 minūtes.
  3. Maisījumam pierīvē svaigu ingvera sakni, pievieno kadiķogas un apelsīnu miziņas. Bauda smaržu, izmaisa visu un ņem nost no uguns!
  4. Griķu miltos iekaisa čia sēklas un sodu, samaisa.
  5. Ber pusi griķu miltu turpat katliņā pie izkausētā cukura, kārtīgi samaisa.
  6. Pēc vajadzības pievieno vēl miltus. Mīkla var likties par mīkstu, bet galvenais šeit ir nepievienot  vairāk miltus, jo tad mīkla var sanākt ļoti cieta, grūti rullējama. Atdziestot mīkla paliks stingrāka. Ja ir nepieciešamība, tad pirms cepšanas pievieno vēl miltus.
  7. Mīklu atdzesē, kārtīgi samīca.
  8. No šīs mīklas piparkūkas var cept uzreiz, taču to var arī vairākas nedēļas uzglabāt ledusskapī, līdz ir nepieciešamība cept piparkūkas.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

2 komentāri:

  • Kadiķogas paliek veselas? Tās nevajag sasmalcināt vai izņemt ārā kādā brīdī?

  • kadiķogas var viegli saberzt, bet var atstāt arī veselas, rullējot mīklu jau tad sanāks tās izlasīt :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB