Sastāvdaļas
Gaļas bumbiņām, 9 gabaliem:
- Taukviela cepšanai (pēc izvēles – kokosriekstu eļļa vai gī sviests)
- Garšvielas ( 1/3 tējk. Sonnentor kurkumas, 1/2 tējk. Sonnentor sinepju sēklas, 1 tējk. Sonnentor kumina sēklu, šķipsna Himalaju rozā sāls)
- 1 viedējs sīpols, smalki sakapāts
- 2 tases (200 g) novārītu turku zirņu
- Linsēklu ‘’ola’’ – 1 ēdamk. maltu linsēklu + 2 ēdamk. ūdens
- 1/3 tases (50 g) Rapunzel mandeļu miltu
Puķkāpostu biezenim, 2 porcijām:
- 1/2 vidēja puķkāposta, sadalīta gabalos
- 100 ml Isola Bio kokosriekstu vai rīsu krēma
- Himalaju jūras sāls un pipari pēc garšas
Burkānu nūdelēm, 2 porcijām:
- 3 vidēji burkāni
- Taukviela cepšanai (pēc izvēles – kokosriekstu eļļa vai gī sviests)
- Himalaju rozā sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Gaļas bumbiņas:
- Uzliek sildīties krāsni uz 1900C.
- Uzkarsē pannā eļļu un apcep garšvielas, līdz tās sāk viegli smaržot. Pievieno pannā sīpolu un apcep zeltaini brūnu. Liek blenderī.
- Blenderī pievieno arī turku zirņus un linsēklu ‘’olu’’. Blendē ~2 min.
- No iegūtās masas ar saslapinātām rokām veido nelielas bumbiņas.
- Pēc tam bumbiņas apviļā mandeļu miltos.
- Uzkarsē pannā eļļu un viegli apcep bumbiņas, aptuveni 3-5 minūtes.
- Apceptās bumbiņas kārto uz cepamās plātnes un liek krāsnī uz 15 minūtēm.
Puķkāpostu biezenis:
- Novāra puķkāpostu ~10 min.
- Nokāš ūdeni un liek blenderī.
- Blenderī pievieno kokosriekstu vai rīsu krēmu, garšvielas un sablendē.
Burkānu nūdeles:
- Ar dārzeņu mizotāju sadala burkānu plānās strēmelītēs.
- Uzkarsē pannā eļļu un apcep burkānu strēmelītes ~10 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas.
- Pievieno garšvielas. Pēc nepieciešamības vari pannā pieliet arī mazliet ūdeni un pasautēt zem vāka.
Piezīmes
Ilva Bekmane, BioBlogs.lv autore
Ilva par sevi: Blogu izveidoju ar mērķi, lai kopā spertu soļus uz ''zaļu'' un bioloģisku dzīvesveidu. Tik daudzas lietas mēs dzīvē nespējam ietekmēt, bet ir dažas, kuras tomēr varam - un tās ir mūsu izvēles. Mūsu izvēle cienīt savu ķermeni un vidi sev apkārt. Šo cieņu paužu, pārdomājot savu uzturu un izvēloties produktus, kuri ir 100% dabīgi un ciena arī mūs. Savu uzturu balstu uz augu valsts produktiem, labajiem taukiem un vērtīgām garšvielām. Un ar prieku dalos savos eksperimentos, receptēs un atradumos! Uz veselību!
Komentāru nav