Ievads
Šīs nav īsti taizemiešu virtuves ēdiens/uzkoda, taču ideja radās tieši Taizemes ceļojuma laikā, kad ar draudzeni bijām nogurušas no viņu tradicionālajiem ēdieniem un metāmies baudīt citu virtuvju ēdienus. Atradušas izcilu restorānu “Vikasa” Koh Samui salā, kur ir ļoti daudz veģetāro, vegāno, svaigēdāju ēdienu, kā arī dažādas citas veselīgas ēdienu opcijas – mēs savu apetīti šeit nācām remdēt veselas piecas reizes. Tad nu vienā ēdienreizē savos salātos saņēmu kaut ko līdzīgu šādām grauzdētām mandelēm – tik ļoti garšoja un nolēmu izmēģināt tās pagatavot.
Šīs mandeles (var izmantot arī citus riekstus) var pievienot dažādos salātos, svaigo nūdeļu ēdienos, iemaisīt humusā vai izmantot šajā vai šajā receptē!
Sastāvdaļas
- 1 liels sīpols, sagriezts strēmelēs
- Olīveļļa sīpolu cepšanai
- 1 tasīte mandeļu
- 1-2 ēd.k. Teriyaki marinādes
- 1 ēd.k. VomFass sezama eļļas
- 1 tējk. kļavu sīrupa
- 1 ēd.k. sezama sēklu
- 1 tējk. kokosriekstu eļļas
- Supergarden kokosriekstu milti mitruma uzsūkšanai, bet var iztikt
Pagatavošana
- Iesilda krāsni uz 1500C
- Pannā uzkarsē olīveļļu (aptuveni 2 ēd.k.) un uz vidējas uguns, maisot cep sīpolus, līdz tie viegli karamelizējušies.
- Bļodiņā samaisa mandeles ar sezama eļļu, kļavu sīrupu, sezama sēklām, kokosriekstu eļļu un pievieno saceptos sīpolus.
- Ja izmanto kokosriekstu miltus (cepšanas laiks būs īsāks), tos var pievienot uzreiz bļodiņā, taču var pārkaisīt pāri mandelēm pēc kāda laiciņa, kad tās būs jau viegli apcepušās cepeškrāsnī, lai uzsūktu atlikušo mitrumu.
- Ber mandeles ar visu marinādi uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 12-15minūtes.
- Ja neizmanto kokosriekstu miltus, iespējams būs nepieciešams paildzināt cepšanas laiku un samazināt temperatūru līdz 1000C, lai tās būtu pilnībā izžuvušas.
Komentāru nav