Ievads
Vēsturiski muslis nebija nekas līdzīgs tam, ko mēs mūsdienās pazīstam kā granolu vai brokastu pārslas. Ideja par brokastu musli radusies no Šveices medicīnas ārsta Maksimiliāna Birčera- Bennera, kas savā slimnīcā saviem pacientiem piedāvāja īpaši iepriekš pagatavotu maltīti. Orģinālā receptē auzas tika mērcētas ūdenī vai citrona sulā un atstātas uz nakti uzbriest, tad no rīta tām pievienota vēl citrona sula, nedaudz iebiezinātā piena un liela daļa sarīvēta ābola. Reizēm to papildināja sēklas un rieksti, reizēm ogas.
Sastāvdaļas
- ½ glāze bezglutēna auzu pārslu
- 1 glāze svaigi spiestas ābolu sulas (var izmantot arī dabīgu, veikalos nopērkamu nefiltrētu ābolu sulu)
- 1 ēdamkarote mandeļu riekstu sviesta
- Rīvēts ābols
- Mandeles (vēlams iepriekš izmērcētas un izžāvētas)
- Medus, pēc vēlēšanās (ja āboli nav bijuši gana saldi!)
Pagatavošana
- Auzu pārslas ar ābolu sulu un mandeļu sviestu kārtīgi samaisa kopā, slēgtā traukā atstāj uz nakti ledusskapī ievilkties.
- No rīta sarīvē ābolu, un veido kārtas ar ābolu un auzu musli- burciņā, glāzē vai bļodiņā pēc izvēles.
- Ja āboli ir paskābi, šajā brīdī pievieno medu pēc garšas.
- Nogarnē ar sakapātām mandelēm!
Piezīmes
Autoimunitātes gadījumos, un gadījumos, kad novērota glutēna sensitivitāte, šāda recepte var nebūt piemērota auzu dēļ - tās atsevišķos gadījumos var būt kairinošas gremošanas traktam.
2 komentāri:
Vai varētu lūdzu precizēt, kas tieši ir Graci „Enerģiskais” muslis vai kur to iespējams iegādāties, jo par tādu līdz šim neesmu dzirdējusi!? Paldies!
Vairāk par Graci musli un kur to iegādāties vari uzzināt šeit- http://www.musli.lv/#!veikali/cs7q