Ievads
Es parasti ar putrām savā uzturā neaizraujos, bet kad aizraujos, tad es pārliecinos, ka tā ir vislabākā putra, ko kāds jebkad ir ēdis, haha! Šajā receptē īpaši labo garšu sniedz Isola Bio "Rīsu-Lazdu riekstu piens", sāļā kokosriekstu karamele, kokosriekstu čipsi un svaigās vīģes!
Sastāvdaļas
- 5 ēd.k. Bauck Hof bezglutēna auzu pārslas (smalcinātas)
- 500ml Isola Bio lazdu riekstu piena
- Šķipsna sāls
Toppingam:
- 4 - 5 svaigas vīģes (nesezonā lieliski iederēsies žāvētas, kuras var pievienot putrai jau vārīšanas procesā)
- Biona kokosriekstu sāļā karamele
- Cosmoveda kokosriekstu čipsi
- Sauja pistāciju, viegli grauzdētas
- Sauja lazdu riekstu, viegli grauzdēti
Pagatavošana
- Katliņā uzsilda pienu, pievieno auzu pārslas un maisot vāra, līdz tās gatavas (apmēram 7-10min)
- Atstāj vāciņu katlam, lai putra uzbriest vēl 3-4 minūtes.
- Lej putru 2 šķīvjos un garnē ar vīģēm, riekstiem un kokosriekstu gardumiem!
Piezīmes
Ar Isola Bio rīsu-lazdu riekstu pienu brokastu putras sanāk īpaši garšīgas, taču arī diezgan saldas (jo paŗstrādes procesā fermenti sašķeļ rīsos esošos ogļhidrātus un produkts kļūst dabīgi salds!), ja vēlies putru mazāk saldu - pienu atšķaidi ar avota ūdeni.
Šī putra iznāk 2 personām, ja fokusējas uz to, ar ko šo putru papildina- sāļā karamele, rieksti, kokosa čipsi.. taču, ja jūti, ka esi badā, labāk palielini recepti uz 700-800ml piena un 7-8 ēd.k. auzu pārslu- proporcija no tā nemainās!
Komentāru nav